trawnik - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: trawnik (/showthread.php?tid=7848) |
trawnik - HOLI - 27-02-2015 18:30 Witam. zmieniłem podłoże na aa substrate 2 i chciałbym założyć trawnik. Myśle nad glosia lub małym henkiem ( chociaz slyszałem ze lubi marniec ) . Nie wiem natomiast czy na tym podłozu bedzie sie dobrze trzymać ? Substrat jest lekki. Nigdy nie sadziłem tak drobnych roslin. RE: trawnik - bohen21 - 27-02-2015 18:35 ja mam glosie w manado, lekkie podłoże, i zaje... fajnie rośnie RE: trawnik - HOLI - 27-02-2015 18:52 Dzieki, chyba sie przekonam :-). Choc trapi mnie sadzenie takich drobiazgow, jeszcze z żelu to tym bardziej :-) RE: trawnik - czarex - 27-02-2015 18:57 ja na AA2 mam staurogyne miło RE: trawnik - joke00 - 27-02-2015 19:54 Dawaj glosie, henio jest z natury humorzasty i czasami nie wychodzi za pierwszym razem i drugim. Jak jesteś cierpliwy to warto spróbować bo cieszy. U mnie jedno i drugie rośnie na żwirku kwarcowym co troszkę w pewnym sensie pomaga bo to cięższe podłoże i rzadziej wypływa zanim się ukorzeni. RE: trawnik - edison - 27-02-2015 19:57 joke00 napisał(a):w pewnym sensie pomaga bo to cięższe podłoże i rzadziej wypływa zanim się ukorzeni.Bo trzeba umieć go posadzić Sadzi się pod podłoże ale tak żeby wystawało z 2,3mm był już ten sposób opisywany na forum i omawiane na spotkaniach. RE: trawnik - joke00 - 27-02-2015 20:19 Ja nie mam problemu - tylko pisałem że ludzie mają RE: trawnik - HOLI - 27-02-2015 22:42 edison napisał(a):Sadzi się pod podłoże ale tak żeby wystawało z 2,3mm był już ten sposób opisywany na forum i omawiane na spotkaniach.A glosie ? Tez wiecej pod podloże czy nie ? czarex napisał(a):ja na AA2 mam staurogyne miło Staurogyne mam ale po przycince nieciekawie wylgąda , takie badyle zostaja :/ RE: trawnik - bohen21 - 27-02-2015 23:17 glosie najlepiej sadzić sadzonkę po sadzonce, wciskając w podłoże żeby listki wystawały, jak nie masz ryb kopiących to nie powinno być problemu, u mnie na manado nawet zbrojniki niebieskie, kiryski sterby i skalary wraz z paletkami nie wykopały RE: trawnik - HOLI - 28-02-2015 15:05 trawnik posadzony w tym miejscu dziękuję koledze Bohenowi za propozycję kupna glosi ale już wczoraj zarezerwowałem w sklepie a słowo droższe od pieniędzy. Jedno tylko mnie nurtuję. Opakowanie nie było opisane i mam zgrychę czy to G. elatinoides czy elatine hydropiper ? Jakoś drobne mi się wydaję . |