Blue Dream - krewetka - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Blue Dream - krewetka (/showthread.php?tid=7559) |
Blue Dream - krewetka - fanderix - 15-01-2015 02:00 Witam Mam pytanko, czy ktoś z Was już tę odmianę Neocaridinii hodował? Blue Dream - Neocaridina davidi var. Blue Dream Dla mnie to nowość, niedawno zdobyta i jestem ciekaw Waszych opinii. Przede wszystkim chodzi mi o zachowanie koloru zwłaszcza w kolejnych pokoleniach. Czytałem na niemieckich forach, że potrafi być niestabilna i z jednego miotu możemy otrzymać bardzo niebieskie, wręcz granatowe oraz takie szaro-blado-niebieskie. Jak było u Was? U mnie właśnie 2 pierwsze zaciążyły więc będę Was informował jak się uchowają i odchowają. Moje w ciąży się trochę odbarwiły, ale to pewnie wina wylinki, jak również odpowiedniego oświetlenia, w każdym świetle wyglądają inaczej. Mamuśki w ciąży: RE: Blue Dream - krewetka - fanderix - 02-02-2015 12:42 Mała aktualizacja Krewecie w ciąży ładnie odzyskały kolorki. Czyli to zblednięcie pewnie wynikało ze zrzucenia wylinki. Pewnie niedługo, w przeciągu tygodnia powinny pojawić się pierwsze małe. RE: Blue Dream - krewetka - bohen21 - 02-02-2015 17:56 krewetka piękna ale na te niciory powinieneś amano wpuścić a nie blue dream powodzonka w odchowywaniu maluchów RE: Blue Dream - krewetka - fanderix - 02-02-2015 20:30 Niciory usuwam ręcznie . Co najlepsze, dopiero po zrobieniu zdjęcia je zobaczyłem, że jest ich tam tyle, w tym miejscu . Niestety jest to walka z wiatrakami RE: Blue Dream - krewetka - spining133 - 03-02-2015 00:33 Velwety to bardzo niestabilne kolorystycznie krewety , urodzą ci się od błękitnych po prawie czarne . RE: Blue Dream - krewetka - maluchy - fanderix - 17-02-2015 17:43 Maluszki Blue Dream (Blue Velvet - var. Blue Dream, ponoć tak jest poprawnie) już biegają po akwarium: RE: Blue Dream - krewetka - fanderix - 10-03-2015 17:26 Troszkę nowych fotek. Małe krewetki Blue Dreamy (lub jak kto woli Blue Velvet) rosną i widzimy delikatną różnicę w ubarwieniu. Na szczęście kolorystyka małych poszła w dobrym kierunku, czyli od bardzo niebieskich po granatowe. Żaden nie wyszedł blady, czego się bałem. Oczywiście wszystko zależy też od oświetlenia - np. zdjęcia, na których krewetki są w cieniu pod liśćmi limnobium wyszły ciemniejsze niż w rzeczywistości i mniej żywe kolory. RE: Blue Dream - krewetka - fanderix - 12-03-2015 11:21 Jeszcze udało mi się zrobić rodzinne zdjęcie grupowe krewetkom Blue Dream / Blue Velvet RE: Blue Dream - krewetka - fazi_poz - 12-03-2015 11:27 Zacne robale |