Restart na roślinach in vitro - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: Restart na roślinach in vitro (/showthread.php?tid=6787) |
Restart na roślinach in vitro - adfire - 22-08-2014 22:44 Siemka Z wielu różnych przyczyn od kilku miesięcy mój baniak jest w zawieszeniu. Tzn. filtr pracuje, światło się nie świeci, w podłożu resztki zgnitych roślin. Piękną aranżacje szlag trafił, tak wyszło. Ale o co mi chodzi - podłoże ma dobry substrat, który pracował raptem ok. pół roku. Czy jest to jakiś pomysł, aby pozbyć się resztek, spuścić wodę i nie ruszając podłoża wystartować na nowo tylko z roślinami w żelu ? Będzie rosło myślicie ? Nawozy, co2, światło - rzecz oczywista, wszystko jest. Zależy mi poprostu, żeby nie ruszać podłoża. Odp: Restart na roślinach in vitro - edison - 23-08-2014 13:57 Możesz oczywiście tak zrobić jak opisujesz ale mimo wszystko przed spuszczeniem wody odmulił bym te podłoże aby pozbyć zalegającego syfu. Odp: Restart na roślinach in vitro - adfire - 23-08-2014 15:10 Jasna sprawa, faktycznie nieco mułu się zebrało. W końcu to jeszcze niedawno był bujnie zarośnięty 300 litrowy holender... Thx |