Kokon ampulari... - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Kokon ampulari... (/showthread.php?tid=6088) |
Kokon ampulari... - Barbosa - 26-03-2014 10:18 Hej Mam w akwarium kokon ampulari i nie dziwił bym się wcale gdyby nie to że mam tylko jedną ampularię a z tego co wiem to są one rozdzielno płciowe i teraz nie wiem czy kokon jest po prostu niezapłodniony czy mógł to być obojniak? Proszę o wyjaśnienie tej zagadki RE: Kokon ampulari... - Tomayo - 26-03-2014 10:44 Od kiedy masz tę Ampularię w akwarium? Skąd ją masz? Wierzysz w cuda? RE: Kokon ampulari... - wujek - 26-03-2014 11:01 Też kiedyś miałem takie niepokalane poczęcie , dostałem jedną szt. no i sobie żyła po 2 miesiącach pod pokrywą znalazłem kokon. Tak że na moje oko, wbrew powszechnej opinii, wydaje mi się że jak chłopcu kobity brakuje i odwrotnie to sobie same dogodzą RE: Kokon ampulari... - Barbosa - 26-03-2014 14:10 Ampularię mam ok 10 miesięcy kupioną jako młodzieniec Mam ją z Bajcika. W cuda wierzę ale to chyba nie ma tutaj nic do rzeczy RE: Kokon ampulari... - Barbosa - 27-03-2014 15:40 Czy to możliwe żeby ampularia przetrzymała nasienie samca przez 10 miesięcy? Albo bardziej zawiła historia że samiec wstrzyknął sobie nasienie po czym je przechował i zamienił się w samicę i się w ten sposób sam zapłodnił? RE: Kokon ampulari... - g.b - 27-03-2014 16:20 Ślimaki z biologii pamiętam to o obojniaki. Ale zwykle trzeba dwa.. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |