[200] Henrykc - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [200] Henrykc (/showthread.php?tid=555) |
[200] Henrykc - henrykc - 28-02-2011 00:38 Dziś prezentuję swoje następne akwarium 200l. Pływają w nim: Zwinniki blehera (Hemigrammus bleheri)- 3 szt. Błyszczyki brylantowe (Moenkhausia pittieri) - 13 szt. Kosiarki (Crossocheilus siamensis) - 2 szt. Otoski (Otocinclus affinis) - 3 szt. Zbrojniki niebieskie (Ancistrus dolichopterus) - 4 szt. W najbliższym czasie zamierzam poszerzyć stadko zwinnika blehera do kilkunastu sztuk. Oświetlenie - 2 świetlówki 36W + jedna 18W. Filtr wewnętrzny Fluval 2 o oraz pompka fontannowa wmontowana do zewnętrznego filtra szklanego, w którym znajdują się ceramika, gąbka, torf oraz grzałka 100W. Pierwsze zdjęcie prezentuje akwarium przed uszczelnianiem wykonanym tydzień temu. I po sklejeniu... - czarex - 28-02-2011 00:43 ładnie - lotosik piękny co do obsady - kosiarki i otoski to stadne stworzonka - 5-6 sztuk i można zobaczyć zupełnie inne zachowania - zobaczyć otoski wygrzewające się stadkiem, czy taniec kosiarek - bezcenne Re: [200] Henrykc - Anonymous - 28-02-2011 08:35 No i bardzo ładne akwarium. Gratuluję. Po raz kolejny widzę tu u nas na forum, takie normalne, nie udziwnione akwarium dla normalnych ludzi. Bardzo to mi się podoba. Na temat żwirku wypowie się kolega Ivan - Biter - 28-02-2011 11:41 Mam podobne zdanie jak Mystik, bardzo ładnie też kolory roślin ustawione, podoba się RE: [200] Henrykc - fribek - 10-04-2011 13:38 Super akwarium dla zbrojników. W podobnych warunkach mi się rozmnożyły. |