Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Spotkanie 23.02.2011 - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Nasze środowe spotkania (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Spotkanie 23.02.2011 (/showthread.php?tid=551)

Strony: 1 2

Spotkanie 23.02.2011 - Biter - 22-02-2011 09:50

To tym razem ja założę temat, meldować tutaj kto będzie a komu chomik choruje Wink
Ja będę przed 21 na godzinę (bo niestety praca gna) i mam nadzieje w ciągu tej godziny dowiedzieć sie detali na temat weekendowej wystawy targowej.

p.s. Dolichopterusy będziecie? Bo nie wiem czy płytkę wypalać Smile

- smoko - 22-02-2011 10:11

Ja postaram się w końcu szanowne grono odwiedzić Biggrin

ps. w czym przywozicie roślinki na spotkania ?

- Asia - 22-02-2011 13:06

Ja będę. Tak jak Biter liczę że zostaną poczynione jakieś ustalenia, żeby nie było tak jak z wyprawą do Palmiarni, że tylko niektórzy o niej wiedzieli.

smoko zazwyczaj w woreczkach, plastikowych pojemnikach (takich do żywności) a zdarzają się też słoiki.

- Svenja - 22-02-2011 15:36

chyba nie :cry: Sad

- alarmowiec - 22-02-2011 16:33

No ja będę tak jak Biter . Co do wystawy na razie wiem niewiele . Umieszczę to wszystko w tym wątku bo wydaje mi się że pozostałe są słabiej czytane Smile .

Wszystko niestety mamy ustalić jutro na spotkaniu i w czwartek na miejscu . Na razie wiem że będziemy urządzać jeden zbiornik ok 200 litrów diversy i trzy krewetkaria dwudziestki Aquaela .
Czekam na propozycje

Potrzebujemy :
- żwirek na dno ( ma dostarczyć Sławek )
- podłoże do krewetkari ( jak nie będzie nic innego to mam dwa worki "Floran Start"
- woda (najlepiej jakby to była woda dostarczona z naszych zbiorników )
- krewetki ( deklarowali się ivan i chyba Stiep i może Mystik swoje Yelow)
- ryby ( może aqunofauna Biter coś ustalał )
- rośliny jak na razie mamy deklaracje Jacka , Pacmanna , Rafała , i ja daje mchy
- wystrój ( ja mogę dać korzenie a do krewetek kamienie ).

Rośliny raczej łodygowce lub mchy . Amazonki czy lotosy raczej nie chyba że jakiś mały

Pomoc przy urządzaniu no tu jest problem bo nadal nie wiem ilu osobom będziemy mogli załatwić wstęp na targi przed i w trakcie wystawy .

- Asia - 22-02-2011 18:11

Ponieważ jeszcze moje akwarium nie zostało sklejone a zrobiłam już pewne zakupy to mam spore ilości żwirku bazaltowego i biogruntu. Ponadto mam powykręcany spory korzeń, taki z cienkimi witkami do obwiązania na nich mchów.

- alarmowiec - 22-02-2011 18:14

To super jakbyś mogła na srodę to zabrać lub może będę mógł to zabrać od ciebie

- rafknaf - 22-02-2011 18:31

Jakbyś nie potrzebowała korzenia i nie miała planów z nim związanych to ja byłbym chętny ...

- dolichopterus - 22-02-2011 19:26

rafknaf napisał(a):ja byłbym chętny ...
A na co byś nie był :>
Biter ja będe ok 22 bo w pracy ale wypalaj.Co do wejściówek do załatwiam coś będe jutro wiedział.A co do roślin to napisz mi alarm co mniej więcej potrzeba to może ze sklepu załatwie.

- Asia - 22-02-2011 20:39

rafknaf ja mam co z tym zrobić tylko wypożyczam.

- rafknaf - 22-02-2011 20:47

Przepraszam myślałem, że odsprzedajesz (a nie za darmo...) - ja i tak będę kupował korzeń a nie mam kiedy do sklepu na Obornickiej podjechać - tam mi się podobały Smile

- DUANDR - 22-02-2011 20:50

Niestety tym razem nie dotrę.
To tak na wszelki wypadek, gdybym się z kimś na coś umawiał.

Ale przy okazji mam prośbę, jeśli będzie jakieś mini spotkanie na targach, to zamieśćcie tutaj informacje: o której, gdzie itd. itp.

- PL@STI - 22-02-2011 21:35

Noo ja mam jakieś krzaczki odebrać, to wpadnę prosto z trasy wiec nie będę zbyt rozmowny pewnie, z góry proszę o wybaczenie.
Zresztą ja chyba za cienki w uszach jestem przy Was, żeby się odzywać ...

- Jordan68 - 22-02-2011 22:16

Powinienem być, ale tak na godzinkę pewnie Smile

- Piotr - 22-02-2011 23:04

mnie nie będę bo mam popołudniówkę mogę dać dużego heńka