![]() |
Low Tech z piaskiem? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Low Tech z piaskiem? (/showthread.php?tid=5485) |
Low Tech z piaskiem? - Patyczak97 - 22-12-2013 13:09 Witam ponownie. Moja wiedza o prowadzeniu baniaczka roślinnego jest dość słaba. Do swojej 50 leje wszystko co popadnie z seri aqua artu PG i narazie jeszcze nic nie zgniło ![]() RE: Low Tech z piaskiem? - Tomayo - 22-12-2013 13:45 Jak chcesz apisto mieć to tylko piasek, z roślin to wówczas żabienice, wystarczy, że wsadzisz kulki gliniane. Moje 112l. właśnie jest takim BW z roślinami z tym, że ja akurat nie mam tam apisto. Jak byś chciał mieszać to zwartki, ale to już roślinki z azji. Do tego dużo korzeni z kryjówkami, liście dębu, buku itp. wówczas powinno Ci się udać. Na powierzchnię pistia lub inne roślinki pływające. RE: Low Tech z piaskiem? - Patyczak97 - 25-12-2013 20:31 Dzięki za odpowiedź. Ciekawy jest pomysł stworzenia wyspy z substratem, który podsunął mi pan z aqua-nature. |