Moje krewetkarium - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Moje krewetkarium (/showthread.php?tid=548) |
Moje krewetkarium - alarmowiec - 20-02-2011 22:21 Jak juz tak wszyscy pokazują to ja może też myślałem że już to kiedyś zrobiłem ale nie widzę a zbiornik już jest wiekowy i czeka go w najbliższym czasie restart jeszcze nie wiem jak bardzo ale tak czy tak to jego ostatnie chwile . Nigdy mi sie nie chciało tego ustalać ale muszę więc tak : Szkło: 45x32x28 czyli ok. 38 litrów OptiWhite Filtracja: Echeim 2224 profesional w nodze (szafka akwarium ) a w akwa hamburg dziura w dnie i powrót deszczownia Światło: Pokrywa DIY aluminium , świetlówka PLL 36W/865 Podłoże: Aqua Substrate II+ Flora (z tym będzie najtrudniej ) : Taivan moss - Taxiphyllum alternans Phoenix Moss - Fissidens fontanus Willow Moss - Fontinalis antipyretica Flame Moss - Taxiphyllum sp. Christmas Moss - Vesicularia montagnei Microsorium pteropus 'Windelov' didiplis diandra - bebłek dwupręcikowy hemianthus callitrichoides - mały heniek Riccardia chamedryfolia- Mini pelia Fauna: Boraras urophthalmoides neocardina heteropoda var white pearl , Caridina cf. babaulti var. stripes Zbiornik założony 12.2009 zdjęcie z 06.2010 - Biter - 20-02-2011 22:23 Na miniaturkach wygląda super, ale poproszę o jakieś większe zdjęcie - Svenja - 20-02-2011 22:23 aaaaale fajnie zarośnięty fajnie fajnie - dolichopterus - 21-02-2011 00:12 Szkoda że nie masz aktualnego zdjęcia bo teraz jest tam masa mchu :o .nie sądziłem że można go mieć aż tyle - michal.l - 21-02-2011 01:53 Fajny zbiorniczek - rafknaf - 21-02-2011 09:13 Bardzo podoba mi się zasłonięcie po lewej stronie grzałki. Będę musiał w przyszłości poszukać czegoś podobnego do mnie. Co to jest za roślinka na samym środku pierwszego zdjęcia ? - ta jasno zielona ( też by u mnie fajnie wyglądała). Ogólnie wygląd jest SUPER ! - smoko - 21-02-2011 09:16 Świetnie zarośnięte Zapodajesz tam jakieś CO2 ? - alarmowiec - 21-02-2011 13:12 rafknaf napisał(a):Bardzo podoba mi się zasłonięcie po lewej stronie grzałki.Czego to się ludzie nie dopatrzą w osprzęcie nie pisałem nic o grzałce bo jej nie mam . W akwarium z pokrywą z silnym oświetleniem jest raczej problem ze schłodzeniem akwa. Na początku był tam komin a w nim owszem czujnik temp. i sonda Ph powrót do deszczowni po za tym trzecią rurką poprowadzone zostały przewody do świetlówki bo nie znoszę jak obok akwarium wystaje jakaś pajęczyna kabli węży itp bo wtedy o zalanie pokoju nie trudno choć to tylko 40 litrów. W tej chwili zamiast komina jest hamburg porośnięty mchem a reszta pozostała . Co2 owszem podawałem teraz daje Easy Carbo . - rafknaf - 21-02-2011 13:19 alarmowiec napisał(a):Czego to się ludzie nie dopatrzą w osprzęcie nie pisałem nic o grzałce bo jej nie mam .Wszystko dlatego, że zdjęcia oglądam przez telefon i pewnie dlatego dopatrzyłem się odbicia grzałki. Co to za roślina na środku - ta jasno zielona ? - bo j/w (mój komp. w pracy umarł ) - dolichopterus - 21-02-2011 13:29 rafknaf napisał(a):Co to za roślina na środku - ta jasno zielona ? Hemianthus,mały heniek - Biter - 21-02-2011 23:26 Jestem pod dużym wrażeniem (zwłaszcza drugiej foty), spokojnie mógłbys z tym do IAPLC stratować - Stiep - 21-02-2011 23:32 To jest ten baniak, który wygrał na zlocie w Warszawie? - p_geisinger - 22-02-2011 00:10 W końcu jakieś ładne akwarium pojawiło się na tym forum oby tak dalej , kompozycja przemyślana - naprawdę gratuluje - alarmowiec - 22-02-2011 00:23 Hm to chyba nie tak było na tym forum już trochę ładnych zbiorników zaprezentowanych . Stiep tak to ten zbiornik ja tak szybko nie zmieniam aranżacji RE: Moje krewetkarium - szutakabra - 01-06-2011 16:52 Bardzo ładny baniaczek , gratki, mam pytanko o nazwę meszku który dałeś na korzeń z tyłu po lewej . Ps Bez urazy ,nie wiem czy celowo napisałeś, czy ci się pomyliło Filtracja: Echeim 2224 (Eheim powinno być) Pozdro |