Czy to krewetka orange czy yellow ? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Czy to krewetka orange czy yellow ? (/showthread.php?tid=5444) |
Czy to krewetka orange czy yellow ? - jar300 - 12-12-2013 12:18 Jak w temacie była razem z red cherry od edisona. Lecz wyglądem red cherry to nie jest chyba I czy krzyżuje się z red cherry bo wpuściłem ją do 20l z bojownikiem i krewetkami red cherry takimi mało wybarwionymi. A czy to samiec czy samica wydaje mi się że samica kolorystyka troszkę różna tak jakoś wyszły zdjęcia. W żeczywistości jest lekko jaśniejsza w żółć wpadająca od drugiego zdjęci, a pierwsze zdjęcie przejaskrawione zbyt żółte (zły balas bieli) Drugie zdjęcie bardziej odpowiada rzeczywistości. dla porównania red cherry RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - bohen21 - 12-12-2013 16:20 mi to raczej wygląda na red cherry niż orange RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - Benon - 12-12-2013 17:04 To jest samica RC, może sakura, bo ładnie wybarwiona. Przyjrzyj się, czy ma scalony pigment, tzn jednolity kolor a nie plamki jak rc. RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - Stiep - 12-12-2013 17:13 A nie łatwiej zapytać Edisona jakie krewetki Ci sprzedał? Odp: Czy to krewetka orange czy yellow ? - edison - 12-12-2013 17:15 Ja wydałem Rc ale plywaly tam też sakury po selekcji. RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - jar300 - 12-12-2013 20:08 jutro wezmę aparat i dobrze ustawie kolorystykę. wyglądem to całkiem inna, a czym te sakura się różni ? RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - edison - 12-12-2013 21:09 Sakury mają czerwone nóżki i mają scalony jednolity kolor na karapaksie RE: Czy to krewetka orange czy yellow ? - Barbosa - 12-12-2013 21:11 Sakura nie ma prześwitów tylko mocny wyrazisty kolor no i czerwone odnóża, choć czasem mogą się odbarwić w gorszych warunkach. |