[10l] Mystik's shrimp - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [10l] Mystik's shrimp (/showthread.php?tid=544) Strony: 1 2 |
[10l] Mystik's shrimp - Anonymous - 20-02-2011 19:07 Cześć Widzę, że jakaś fala z pokazywaniem zbiorników dzisiaj nam zawitała. Chciałoby się powiedzieć : nareszcie Ale, żeby nie było, że wszystkie są takie cudowne i wspaniałe jak te pokazane do tej pory, a istnieją też takie słabsze, gorsze. I żeby ośmielić troszkę tych "pospolitych", przedstawiam moją jedną z kostek. Tadam.. Szkło: 10l Filtracja: Hailea 106 - kaskada Światło: 9W Podłoże: drobny czarny "piasek" Argusa Flora: mech, gałęzatka, nurzaniec, anubias Fauna: 15szt. neocardina heteropoda var yellow Akwarium stoi kilka miesięcy. Od pewnego czasu testuje na nim Femangę. Efekty są niezłe. Kuracja trwa. Nic innego do środka nie leję. Podmiany co tydzień około 20% - kranówa nieodstana. W tej chwili nastapiło już malutkie przeobrażenie tego szkłą, bo jest przygotowane na przyjęcie redek, a yellowki wylądowały w biurkowcu z otoskami. - PL@STI - 20-02-2011 19:21 Fajne.... A powiedz mi skąd jest tyle "babelków" na roslinkach? bardzo mnie ienteresuje ta roslinka w rogu, wygląda jak drzewo, też bym taką chciał, jak to się nazywa? skad to mozna wziaść? - alarmowiec - 20-02-2011 19:22 No no całkiem ładny zbiornik - rafknaf - 20-02-2011 19:29 PL@STI napisał(a):A powiedz mi skąd jest tyle "babelków" na roslinkach?Nie czasem świeżo nalana woda ? Też mi się podoba ! - Anonymous - 20-02-2011 19:29 PL@STI napisał(a):A powiedz mi skąd jest tyle "babelków" na roslinkach?Robiłem tego dnia podmianę wody. PL@STI napisał(a):bardzo mnie ienteresuje ta roslinka w rogu, wygląda jak drzewo, też bym taką chciał, jak to się nazywa? skad to mozna wziaść?Wygląda jak drzewo, bo to jest kawałek drzewa . Po prostu korzeń leciuchno obłożony mchem. - alarmowiec - 20-02-2011 19:46 No no całkiem ładny zbiornik PL@STI napisał(a):A powiedz mi skąd jest tyle "babelków" na roslinkach? Z ilości światła wnioskuje że to raczej nie jest CO2 a po prostu chlor tuż po podmianie To drzewo to korzeń porośnięty mchem chyba Taiwan Moss - Taxiphyllum alternans - Svenja - 20-02-2011 20:24 suuuper - SzymonPieta97 - 20-02-2011 20:25 Niedługo będzie to forum krewetkowe , a nie akwarystyczne , ale bardzo fajny baniak . - Svenja - 20-02-2011 20:53 w koncu to forum akwarystyczne a nie rybiarskie - Biter - 20-02-2011 21:35 Całkiem czysto tam masz, już Femengi nie potrzebujesz p.s Ale wam wszystkich się nagle na odwagę zebrało - Anonymous - 21-02-2011 19:04 No to mała zmiana i pytanie z cyklu: znajdź dwa szczegóły, którymi różnią się poniższe zdjęcia z poprzednimi - dolichopterus - 21-02-2011 19:15 Krewetki zmieniły kolor i filterek wjechał czy się myle - Anonymous - 21-02-2011 19:24 dolichopterus napisał(a):Krewetki zmieniły kolor i filterek wjechał czy się myleNo jeszcze dwie zmiany - adam406peugeot - 21-02-2011 19:41 Mystik napisał(a):No jeszcze dwie zmianynie ma długiej trawki i ślimaków - Anonymous - 21-02-2011 20:10 adam406peugeot napisał(a):No dobra, sam powiem:Mystik napisał(a):No jeszcze dwie zmianynie ma długiej trawki i ślimaków 1. Weszły krewetki redki (brawo Doli) 2. Filtr został wymieniony na wewnętrzny Eheim Pickup (brawo Doli) 3. Wyleciała jedna trawka (brawo Adam) 4. Slimaki są, a jakże 5. Wjechała kryptokoryna 6. Wjechała grzałka 5W bez termostatu. Grzałkę wsadziłem jak się okazało, że u mnie na parapecie są takie warunki, że krewetki od 2 miesięcy zyją w temperaturze 16,5C. Uznałem, że to troche mało :/. Pozdrawiam. Zwycięzcami są zarówno Adam jak i Doli. Z tego powodu moga sobie zrobić prezent |