Raczki - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Raczki (/showthread.php?tid=5033) |
Raczki - Framix - 20-09-2013 19:28 Witam, Jestem poczatkujacym hodowca raczkow. Zakupilem kilka miesiecy temu raczki cambarellus. Niestety nie wiem jaka jest to odmiana. Zaczely mie sie szybko mnozyc i podjadac krewecie. Czy moze ktos pomoze mi je ich identyfikowac? Chetnie wymienie sie krewetki Pozdrawiam RE: Raczki - sajmon12 - 20-09-2013 20:27 Chyba texanus RE: Raczki - Benon - 20-09-2013 21:56 Ekspertem nie jestem ale wyglądają na: 1. cambarellus patzcuarensis orange 2. cambarellus patzcuarensis schoko PS. nie używasz polskich znaków ? RE: Raczki - sajmon12 - 21-09-2013 04:58 Pierwsze foto to raczej nie Orange , chyba ze wyblakł od słońca . Ja miałem kiedyś i mam teraz Orange i żaden nie był aż tak blady RE: Raczki - Framix - 21-09-2013 21:26 Dzięki za odpowiedzi. Teoretycznie jak kupowałem kilka sztuk to miały być texanus ale być może są to jakieś mieszańce. Te jaśniejsze czasem trochę zaczynają ciemnieć - robią się jasnoszare, rano zazwyczaj są jasne. Z moich obserwacji wynika, że te ciemno wybarwione to mogą być tylko samice, są mniejsze od jasnych i niektóre noszą jajka. RE: Raczki - sajmon12 - 21-09-2013 22:08 Będziesz sprzedawał maluchy, jaka cena ? RE: Raczki - Framix - 21-09-2013 23:52 Zrobiłem jeszcze nowe fotki. Na pierwszym te n sam raczek tylko że wieczorem - jest trochę bardziej szary. Te ciemniejsze to możę być i puere. Apropos sprzedaży to w piątek odstawiłem właśnie kilka sztuk do sklepu ale trochę mi jeszcze pozostało więc coś jeszcze mogę wyłowić. |