rośliny ze stawu - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: rośliny ze stawu (/showthread.php?tid=4596) |
rośliny ze stawu - alatur - 26-05-2013 21:20 Wnuk przyniósł mi ze spaceru nad staw w Morasku / obok campusu/ jakiejś rośliny które pływały na powierzchni. Wypłukałam je dokładnie a teraz moczę w roztworze nadmanganianu potasu. Pytanie: czy ten roztwór zabije ewentualne bakterie, czy mogę te rośliny włożyć do akwarium no i czy nie pochorują się moje rybki. Do tej pory nigdy nie wkładałam do akwarium roślin których nie kupiłam w sklepie zoologicznym ale znalazłam się w b. trudnej sytuacji finansowej i już nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. Dlatego wnuk przyniósł mi te roślinki. Nie chciałabym jednak aby rybki poumierały. RE: rośliny ze stawu - waldas35 - 26-05-2013 23:45 podaruj sobie te zielsko dam tobie coś od siebie i na pewno inni też się znajdą, Proponuje środowe spotkanie na malcie pozdrawiam RE: rośliny ze stawu - arrowb - 27-05-2013 08:20 hej, dokladnie cos tam sie znajdzie za darmo RE: rośliny ze stawu - sajmon12 - 27-05-2013 08:57 Ja mogę dorzucić trochę mchu taiwan i parę sadzonek nurzańca , odbiór na Piątkowie RE: rośliny ze stawu - edison - 27-05-2013 19:50 Od siebie mogę podarować ładny duży krzaczek hygrophila corymbosa i parę innych wybiorę też. Jeśli jesteś zainteresowana daj znać na PW. RE: rośliny ze stawu - alatur - 30-05-2013 11:19 Dzięki Tomayo i Saymono 12 moje akwarium jest śliczne. Jeszcze nigdy tak ładnie nie wygladało.To już nie akwen wodny z kilkoma rybkami i ogryzioną camambą. Teraz jest b. ładnie. Jeszcze w poniedziałek dostanę od Edison jedną roślinkę. Dziękuję wszystkim. RE: rośliny ze stawu - Michu2802 - 30-05-2013 12:03 Cabomba, a dokładnie Cabomba Caroliniana z tego co pamiętam . RE: rośliny ze stawu - alatur - 30-05-2013 12:17 Chyba faktycznie przekręciłam nazwę. |