Filtr OSMOZA - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Filtr OSMOZA (/showthread.php?tid=3986) |
Filtr OSMOZA - fanderix - 28-01-2013 11:08 Witajcie; Mam pytanie odnośnie osmotycznych filtrów do wody - RO. Co używacie, co moglibyście polecić. Czy te tanie filtry z allegro się sprawdzają. Jak wygląda spawa wymiany wkładów w filtrach, jak często? Czy drogie są wkłady? Itd. Chodzi mi aby za jak najmniejsze pieniądze kupić coś optymalnego. RE: Filtr OSMOZA - hwojciech - 28-01-2013 11:44 Mam filtr RO za nieco ponad 100 pln 75gpd używam go już ponad dwa lata i jeszcze daje rade,akwa 112l podmiana co tydzień 40% RO bez mieszania z odrzutem czy kranówką ph spada poniżej 6 no3, gh itp na zerowych poziomach jeśli chodzi o wymianę wkładów to nie wiem czy się opłaca czy lepiej jest kupić nowy.Wodę zbieram do kastry budowlanej 45L około 6/7 godzin w zależności jakie ciśnienie w sieci najczęściej uruchamiam na noc. RE: Filtr OSMOZA - HOLI - 28-01-2013 20:59 Hwojciech możesz podać jakiś zestaw jaki masz np. przez allegro itp RE: Filtr OSMOZA - fanderix - 29-01-2013 20:40 No właśnie, o jakim zestawie mówisz? coś bliżej? RE: Filtr OSMOZA - edison - 08-03-2013 21:34 Filtry RO są dostępne w Poznaniu na ul. Chociszewskiego 43a Pytanie do specjalistów : woda z odpadu nadaje się do podmianek w akwariach których stosuje samą kranówkę ? RE: Filtr OSMOZA - arrowb - 08-03-2013 21:48 hej, odpad to odpad, bardzo twarda woda wychodzi. Zreszta zmierz sobie i zobacz jakie wartosci ma u Ciebie. Ja uzywam odpad do kwaitkow. |