Termo-reaktor z sondą Ph - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +---- Dział: DIY (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: Termo-reaktor z sondą Ph (/showthread.php?tid=2465) |
Termo-reaktor z sondą Ph - kuntakinte - 27-03-2012 21:17 Projekt wstępny w 2 wersjach, pierwszy wariant chyba lepszy Jakieś pomysły? Grzałka projektu alarma PAINT rządzi RE: Termo-reaktor z sondą Ph - DUANDR - 28-03-2012 00:07 Zakładając, że pomysł się sprawdzi, to ja bym zastosował układ sądy z wariantu drugiego, a grzałki z pierwszego. Tak na oko chyba lepiej by się przepływ układał. Ale to tylko wrażenie wizualne, gdzie mi manualnemu lebiedze do was mistrzów DIY. RE: Termo-reaktor z sondą Ph - kuntakinte - 28-03-2012 01:06 Właśnie zastanawiałem się nad tą sondą... Alarm wspominał coś o jej samooczyszczaniu w tej pozycji (pierwszej) czy jakoś tak Do mistrza to jeszcze długa droga RE: Termo-reaktor z sondą Ph - alarmowiec - 28-03-2012 01:56 Jeśli już to ja to widzę tak : To rozwiązanie ma jednak dość dużą wadę . Wskazania elektrody Ph zależą od temperatury wody zatem grzałka będzie przekłamywała pomiar . Wady tej nie ma rozwiązanie 2 Kuntakinte i chyba jest najlepsze no chyba żeby tak : RE: Termo-reaktor z sondą Ph - kuntakinte - 28-03-2012 09:49 Tylko czym uszczelnić sondę? RE: Termo-reaktor z sondą Ph - alarmowiec - 28-03-2012 19:50 Krek gumowy z wyciętym (nie wierconym ) otworem |