Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
JBL Manado - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Wątek: JBL Manado (/showthread.php?tid=218)

JBL Manado - Rise - 15-11-2010 18:55

Witam,

Wie ktoś może czy w poznaniu gdzieś można kupić takie podłoże jak JBL Manado i lub JBL BASIC.

Pozdrawiam

- Codranger - 15-11-2010 18:56

Jeżeli się nie mylę to w skalarze.

- Anonymous - 15-11-2010 20:38

Codranger napisał(a):Jeżeli się nie mylę to w skalarze.
Jak nie mają w tej chwili, to chyba w środę mają dostawę z JBL-a.

- Rise - 15-11-2010 21:51

Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie.
Allegro mi się już przejadło szukam alternatywy.

- Anonymous - 15-11-2010 22:04

Rise napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie.
Allegro mi się już przejadło szukam alternatywy.
Masz to samo co ja :>
Niestety, często jeszcze cena ma zbyt duże znaczenie Sad

- Rise - 15-11-2010 22:10

Ale powiem szczerze że sam produkt plus przesyłka nieraz wychodzą drożej niż w niektórych sklepach. Dobrze w sumie że trafiłem tutaj. Nie znałem nikogo z poznania i okolic który by angażował się w ten sposób w to hobby.

I poznań dla mnie dotąd był dziurą akwarystyczna. Ale może to wina tego że jeszcze mam niezbadane sklepy.

- Lermi - 16-11-2010 09:15

To zależy, bo ja unikam allegro i właściwie zupełnie z niego zrezygnowałam. Tam często podawane są ceny za 1 gałązkę i wychodzi tyle co w sklepie. Zamiast tam, kupuję od innych akwarystów i już mam kanały na gościa od CO2, roślin, leków, nawozów... Np anubiasa można dostać za 6 zł...a to już nawet z przesyłką się opłaca. A co do organizacji przesyłki to jestem za, bo parę ciekawych sztuk zielska by mi się przydało :mrgreen:

RE: JBL Manado - Cysterna - 05-01-2012 15:57

W Skalarze jest na pewnoSmile Odnośnie Manado to wiadomym mi jest, że jeśli chcemy iść w kierunku akwarium roślinnego, samo Manado nie wystarczy i trzeba wsadzić pod jego warstwę jakiś substrat bogaty w mikro i makro minerały.