JBL Manado - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: JBL Manado (/showthread.php?tid=218) |
JBL Manado - Rise - 15-11-2010 18:55 Witam, Wie ktoś może czy w poznaniu gdzieś można kupić takie podłoże jak JBL Manado i lub JBL BASIC. Pozdrawiam - Codranger - 15-11-2010 18:56 Jeżeli się nie mylę to w skalarze. - Anonymous - 15-11-2010 20:38 Codranger napisał(a):Jeżeli się nie mylę to w skalarze.Jak nie mają w tej chwili, to chyba w środę mają dostawę z JBL-a. - Rise - 15-11-2010 21:51 Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie. Allegro mi się już przejadło szukam alternatywy. - Anonymous - 15-11-2010 22:04 Rise napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie.Masz to samo co ja :> Niestety, często jeszcze cena ma zbyt duże znaczenie - Rise - 15-11-2010 22:10 Ale powiem szczerze że sam produkt plus przesyłka nieraz wychodzą drożej niż w niektórych sklepach. Dobrze w sumie że trafiłem tutaj. Nie znałem nikogo z poznania i okolic który by angażował się w ten sposób w to hobby. I poznań dla mnie dotąd był dziurą akwarystyczna. Ale może to wina tego że jeszcze mam niezbadane sklepy. - Lermi - 16-11-2010 09:15 To zależy, bo ja unikam allegro i właściwie zupełnie z niego zrezygnowałam. Tam często podawane są ceny za 1 gałązkę i wychodzi tyle co w sklepie. Zamiast tam, kupuję od innych akwarystów i już mam kanały na gościa od CO2, roślin, leków, nawozów... Np anubiasa można dostać za 6 zł...a to już nawet z przesyłką się opłaca. A co do organizacji przesyłki to jestem za, bo parę ciekawych sztuk zielska by mi się przydało :mrgreen: RE: JBL Manado - Cysterna - 05-01-2012 15:57 W Skalarze jest na pewno Odnośnie Manado to wiadomym mi jest, że jeśli chcemy iść w kierunku akwarium roślinnego, samo Manado nie wystarczy i trzeba wsadzić pod jego warstwę jakiś substrat bogaty w mikro i makro minerały. |