AquaEl Multikani dostępny - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: AquaEl Multikani dostępny (/showthread.php?tid=2175) |
AquaEl Multikani dostępny - maslo_82 - 11-02-2012 01:45 Na pewno część z nas była zainteresowana w/w filtrem, tyle że nie był on dostępny. Teraz już jest i patrząc na ceny modułów dodatkowych, wychodzi że rozwiązanie jest bardzo nie głupie. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=multikani RE: AquaEl Multikani dostępny - Kierowca Bombowca - 11-02-2012 08:42 He he niegłupi pomysł dla nowych akwarystów lub przesiadających się na większe. RE: AquaEl Multikani dostępny - alarmowiec - 11-02-2012 11:52 No nie do końca tylko dla nowych . Az się dziwię producentowi że nie zrobił tego od razu bo ten filtr myślę że dość łatwo będzie można przertobić jednocześnie w reaktor CO2 RE: AquaEl Multikani dostępny - dario263 - 11-02-2012 13:50 czyli jak mam akw 200l to bym musiał go rozbudować do 6 modułów? RE: AquaEl Multikani dostępny - szirkos - 11-02-2012 19:14 Wieża jak wieża, a co z wydajnością pompy przy dużej liczbie modułów ta 8W pompka pewnie nie da rady, ale ciekawe rozwiązanie i może się przyjąć. RE: AquaEl Multikani dostępny - DUANDR - 11-02-2012 19:20 Z tym chyba nie jest najgorzej. TUTAJ jest relacja z testowania tego filtra. RE: AquaEl Multikani dostępny - alarmowiec - 12-02-2012 03:49 Kanistry Eheima drogi kolego poza serią Clasic zawory mają zintegrowane z obudową i beż nich są nic nie warte . Do serii clasic mozna dokupić zawory rozłączne w cenie od ? do 80zł za nowy RE: AquaEl Multikani dostępny - maslo_82 - 12-02-2012 10:22 no nic tylko kupować Eheimy RE: AquaEl Multikani dostępny - alarmowiec - 12-02-2012 13:52 Tak jak pisałem jeśli potrzeba dobrego filtra kubełkowego to można znaleźć na rynku cos lepszgo . Ten filtr ma jednak swoje zalety : -konstrukcja pozwala na wstawienie go do wąskiej szafki (nogi ) pod akwarium (moja ulubiona konstrukcja ) - mozna go przerobic na funkcję reaktora CO2 uzyskując dwa w jednym - nie jestem pewnien czy pompka w tym filtrze to ta sama co w filtrze cisnieniowym Aquaela bo chyba tamta ma większą moc ale można zamieniając ją stworzyć bardzo wydajny filtr mechaniczny . RE: AquaEl Multikani dostępny - maslo_82 - 12-02-2012 13:57 Ta niby ma 800l/h RE: AquaEl Multikani dostępny - alarmowiec - 12-02-2012 15:39 Już sprawdziłem a nie było to takie łatwe bo jak się okazuje firma Aquael chyba zrezygnowała z produkcji filtra PRESSUREMAXa bo nie ma go w bieżącym katalogu . Zresztą jest to katalog dla ignorantów mówiąc delikatnie ponieważ poza obrazkami i kodami kreskowymi to żadnych danych technicznych w nim nie ma . Nie ma ich też w katalogu części zamiennych . Udało mi się jednak ustalić ( tak mi się kojarzyło ) że pompka użyta w Multi kanie jest równiez używana w Midikanie i jest 8 watowa . Popmka w ciśnieniowym filtrze PRESSUREMAX jest 20 watowa . Zeby zrobic z tego wydajny filtr mechaniczny trzebaby dokupić popmke z PRESSUREMAXa a tania nie jest wiec piórka opadają RE: AquaEl Multikani dostępny - arrowb - 14-02-2012 20:38 hej, mam pompke od pressuremaxa jakby ktos chcial za 60 zl puszcze. Nowka uzyta ze 3 razy i lezy sobie. |