Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką (/showthread.php?tid=1520) |
Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - maslo_82 - 29-09-2011 16:21 Witajcie, na pewno wiele osób z Was prowadzi działalność związaną z akwarystyką. W związku z tym mam pytanie. Prowadzę już działalność gospodarcza i chciałbym rozszerzyć ją o akwarystykę, tylko nie bardzo wiem jakie wpisy w działalności dołożyć, tak aby móc bez problemu kupować w hurtowniach itp.?? RE: Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - Arturo - 29-09-2011 22:43 Witaj, i nie znajdziesz ich bo ich nie ma.... jeśli myślisz o sklepie możesz rozszerzyć o sprzedaż ogólnie pojętą z pozwoleniem na inwentarz żywy, jeśli połączone z hodowlą - musisz być posiadaczem ziemi określonej ilości hektarów i zarejestrować to jako działalność rolniczą!!!! Jeśli chcesz zakładać zbiorniki itp musisz zarejestrować jako zarządzanie terenami zielonymi....cokolwiek miało by to mieć wspólnego z akwarystyką.... tę opcję mam ja i to była jedyna możliwość w temacie... na pieczątce pomimo oficjalnie innego wpisu w rejestrze mam zakładanie i pielęgnacja zbiorników wodnych co akceptowane jest powszechnie w tej formie we wszystkich hurtowniach i hodowlach... od razu proponuję o wystąpienie w temacie euroNIP-u.... pomaga.... pozdrawiam RE: Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - maslo_82 - 29-09-2011 23:15 w czym NIP UE pomaga ?? Na pieczątce masz tą pielęgnację, czy w nazwie firmy ?? RE: Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - Arturo - 30-09-2011 19:22 Na pieczątce.... w kodach urzędu skarbowego nie ma takich zwrotów.... NIP UE pomaga w przypadku zakupów za granicą, jest niezbędny w Unii Europejskiej, ja korzystam z tego dużo, ogrom rzeczy jest za granicą dużo tańsza, zwłaszcza w Niemczech, bo stamtąd sprowadzam sporo ryb.... pozdrawiam RE: Jakie kody PKD dla firmy związanej z akwarystyką - maslo_82 - 30-09-2011 20:20 Akurat na rybach specjalnie mi nie zalezy, bardziej na sprzęcie i akcesoriach. |