Fotorelacja z tarła zbrojników. - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Ryby (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Fotorelacja z tarła zbrojników. (/showthread.php?tid=1233) |
Fotorelacja z tarła zbrojników. - dolichopterus - 10-06-2011 23:46 Witam udało mi się obfotografować cały proces wychowu Ancistrusa dolichopterusa.Więc sie podzielę , dla potomnych.O dziwo zbrojniki wybrały miejsce przy samej szybie z przodu akwarium.Ona biała on czarny,uff dobrze że to tylko ryby.Młode wdały się w 95% w mame. Rodzice zaraz po akcie miłosnym I dumny tata z jajami I same jajka. Po pięciu dniach zaczęli się wykluwać. Pierwsze wycieczki jeszcze z pęcherzem żółtkowym. I cała kompanija żwawa. RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - MOD - 10-06-2011 23:57 Gratulacje Doli , piękne wąsacze ... a moja CZARNA para miała prawie pół na pół RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - Biter - 10-06-2011 23:58 Świetna robota, niezły odchówek! RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - kamil87 - 11-06-2011 00:06 Samiczka ładnie wyrośnięta. Wiesz po jakich rodzicach jest samiec skoro tak mało "czarnuszków" ? RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - Asia - 11-06-2011 08:15 Również gratuluję narybku Drobna uwaga do opisu- narybek ma pęcherz żółtkowy. RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - DUANDR - 11-06-2011 10:57 Świetna fotorelacja. "DOLICHOPTERUSY" się mnożą, na chwałę dobrych genów. RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - dolichopterus - 11-06-2011 11:03 Niestety dziadków nie znam,a za sprostowanie Asiu dziękuje już się poprawiłem. RE: Fotorelacja z tarła zbrojników. - cavia - 11-06-2011 13:20 Młodzież ma już na dzień dzisiejszy ok. 2cm, apetyt im dopisuje. A i nieskromnie dodam, że w ogólnym jajeczka pojawiły się ponownie. Z braku tarliskowych zbiorników zostały tam zdane na niełaskę współtowarzyszy. Ale liczymy, że jak już zaczęły się mnożyć to utzymamy ciągłąść hodowli |