Mech zasłaniający osprzęt w akwa - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Mech zasłaniający osprzęt w akwa (/showthread.php?tid=1172) |
Mech zasłaniający osprzęt w akwa - joke00 - 22-05-2011 08:25 Witam takie pytanko na czym można mocować mech żeby uzyskać taki komin na sprzęt, ale żeby w razie czyszczenia można było ją odstawić i to nie może być korzeń, więc co? Dokładniej chodzi mi o efekt jak u alarmowca na zdjęciu krewetkarium po lewej stronie http://www.akwarysci-poznan.pl/forum/showthread.php?tid=548 Mam nadzieje że kolega się nie obrazi za użycie posta. Pozdrawiam RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - czarex - 22-05-2011 13:13 myślę, że mógłbyś po skosie zamocować siatkę budowlaną a a za nią filtr i po tym mech puścić RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - joke00 - 22-05-2011 15:03 hmm też na to już dzisiaj wpadłem jak akurat wpadłem na tą siatkę, tylko do tego co mam wiązać nitką czy żyłką, musi to być mocno przymocowane? I czy do tej siatki z czasem sam się chwyci, bo do korzenia to wiadomo że tak. RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - SzymonPieta97 - 22-05-2011 20:27 Użyj najcieńszej żyłki do łowienia ryb . RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - czarex - 22-05-2011 21:05 niby żyłka lepsza od nitek, bo sie nie rozpuszcza ale nitka też daje radę RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - Codranger - 22-05-2011 21:17 tak jest, ja wiąże wszystko nitką... RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - joke00 - 22-05-2011 22:03 no nic innego mi nie pozostaje tylko zorganizować trochę mchu, zastanawiam się nad peacock moss, a christmas moss. Może jakieś sugestie i spostrzeżenia, który łatwiejszy w uprawie? Dodam że mam już co2 podpięte więc mam nadzieje że teraz roślinki odbiją się od dna. Pozdro RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - kamil87 - 22-05-2011 22:31 Co do nitki wszystko zależy jaka, jeśli bawełniana to się rozpuści, ja z powodzeniem używam nylonowych w kolorze elementu do którego akurat przywiązuję mech. RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - SzymonPieta97 - 23-05-2011 17:20 Każdy mech z tych popularniejszych odmian ma praktycznie takie same wymagania , a jeśli będzie co2 to każdy mech będzie rósł jak szalony . Ja polecałbym w tym przypadku właśnie christmas moss lub brazil moss ale ten drugi to już droższa zabawa , a dostępność też nikła . RE: Mech zasłaniający osprzęt w akwa - Svenja - 23-05-2011 19:43 joke słuchaj szymona bo to miszczu jest |