Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Zloty, Imprezy, Fotorelacje (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r (/showthread.php?tid=9479) |
RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Aqua Store - 24-10-2016 16:40 Myślę, że na przyszły rok trzeba będzie zorganizować, jakąś formę nagród/upominków, dla juniorów. Myślę, że to dość mocno zmobilizuje młodzież do działania RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Grzegorz - 24-10-2016 18:38 tomi8 napisał(a):Ps.chyba zmienię ksywkę na carboAloo Proponuję wersję w bengalskim - কয়লা - będzie oryginalnie. G. RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - utopia - 24-10-2016 18:38 Daliście radę . Wszyscy . Nie miałem czasu by z każdym przybić piątkę i pogadać ale wielki szacunek dla wszystkich . Inna sprawa to ogólnie targi czyli to na co NIKT z was /nas nie ma wpływu . Pozwolę sobie zaprezentować własne zdanie .. Wszystkie targi w Polsce umierają . Ceny biletów są niewspółmierne do prezentowanej treści .Poznań , Katowice ,Wrocław .. jeden pies . Wszędzie są 3-4 firmy z branży i dziesiątki pasjonatów robiących za "zapchajdziury" na placu w hali. Zabrałem pierwszy raz córkę - studentka więc już raczej osoba mająca jakiś samodzielny umysł . Zapytała co to są te akwaria w kwadracie gdzie tata gadałeś z ludźmi . Jaki sens bo ja się nie znam ale wygląda to na przypadkową kompozycję . Każde z osobna idealne ale nie wiadomo dlaczego tu stoją co prezentują . Córa jako osoba nieobeznana z branżą pierwsza pokazała mi że brakuje informacji że jesteśmy grupą pasjonatów . Brak info że jesteśmy zorganizowani, że są spotkania , jest forum ... Owszem ci bardzo upierdliwi dowiadywali się ale informacji było za mało . A to że targi umierają .. temat zupełnie inny . W przypadku np targów modelarskich( Hobby) bo tę branże znam od podszewki od wystawców w Polsce żąda się więcej niż na identycznych targach w Hanowerze nie dając NIC w zamian. Nadal nikt nie potrafi od lat 80 sprawić by wystawianie się na targach było swego rodzaju nobilitacją,obowiązkiem towarzyskim.Pokazać się znaczy być KIMŚ . Dlaczego za odrą ceny wystawiennicze są niższe niż w Polsce ? Umierają już nawet targi motoryzacyjne bo światowe koncerny zwyczajnie zlewają oferty jakie dostają od Polskich organizatorów . W umowach jest więcej warunków i żądań niż praw . Kupując bilet na targi w Hanowerze jednocześnie masz prawo poruszania się przez cały czas trwania targów komunikacją miejską . Dostajesz wszędzie zniżki - może symboliczne ale jednak pokazujesz bilet i w knajpie minus 15% w hotelu minus 40% Dlaczego tam można tu nie . Tam wszędzie gdzie pokażesz bilet mówią - fajnie że do nas wpadasz .. tutaj raczej dzień dobry jak możemy Cię wydoić ? Dobrze że nie czytają co godzinę apelu smoleńskiego ale może za rok.. kto wie ? RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - natalia - 24-10-2016 19:09 Ja w przyszłym roku bardzo chętnie Was wspomogę RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - utopia - 24-10-2016 19:13 Każda osoba będzie się liczyć . Ja nie mogłem z powodów zawodowych i tak jakoś smutnawo mi było .. jednak wspólne spotkania mają swoją atmosferę RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - pniewiaki - 24-10-2016 19:14 może i ja w przyszłym roku wystawie mój jak to mówi bohen "nie wystawowy" baniak wyszło mimo wszystko fajowo RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - ladynaf - 24-10-2016 20:21 A ja chce bardzo wszystkich przeprosić że nie udało mi się dotrzeć i z Wami spotkać. Niestety. Mam duże zamieszanie w życiu prywatnym i inne rzeczy były ważniejsze. Czekam na fotorelacje aby choć troche poczuć ten klimat, no i obiecuje poprawę w przyszłym roku! Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Ciupakus - 24-10-2016 21:10 Szacun dla gościa co wypisał się ze szpitala żeby pokazać akwarium. RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - pniewiaki - 24-10-2016 21:12 i szacun dla spinninga do dzisiaj nie wiem jak on tak szybko sie zawinął myślałem że znowu bedzie jako ostatni a on chyba 1 wyjechał RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - maciejk1976 - 24-10-2016 21:41 Tym razem jak nigdy to ja byłem pierwszy ale zależało mi na czasie aby strat nie było Spining miał zgraną ekipę do pomocy RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - bohen21 - 24-10-2016 21:42 Ja na wstępie chce podziękować, za nakłonienie na wystawienie "nie wystawowego zbiornika" i przewiezienie go tam i z powrotem. Byłem codziennie po trochu i prawie cała niedziele, od dawna nie pamiętam tak pozytywnego tygodnia. Mnóstwo uśmiechu, wiele rozmów z ludźmi równie zakręconymi jak ja. pomimo 3 dni przygotowań zwijanie zajmuje nam zaledwie ponad godzinę Bardzo miłe jest spotkać np osoby które rok temu w domu kupiły ode mnie roślinki lub krewetki i zostały zarażone pasją. Osoby które potrafią podziękować za rady które wtenczas otrzymały i dzięki nim ich akwarium cieszy i podoba się, a nie jak to miało miejsce przed przyjściem do mnie irytowało i zrażało do dalszych działań. Takie sytuacje zachęcają bardziej doświadczonych akwarystów do dzielenia się wiedzą nawet jeśli pytania na początku są laickie i denerwujące. Zachęcam również poznaniaków do wystawiania swoich rybek w konkursach PKMD, wbrew pozorom nie jest to totalnie zamknięte środowisko, ja nie będą członkiem PKMD zostałem przyjęty bardzo ciepło i udało mi się wywalczyć 3cie miejsce w gładkiej grupie barwnej. Niby nie wiele ale radość przeogromna więc jeszcze raz zachęcam zarówno do pokazania się na stoisku WTMA jak i konkursie PKMD RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - bohen21 - 25-10-2016 15:06 Czarna bluza (cienka kurtka) jest moja bylbym wdzieczny o nie utylizowanie jej RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Elfir - 25-10-2016 16:02 utopia napisał(a):Wszystkie targi w Polsce umierają . Ceny biletów są niewspółmierne do prezentowanej treści O to mi chodziło. RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Aqua Store - 25-10-2016 17:32 To, że targi umierają, to nie jest wina cen biletów. Kiedyś proporcjonalnie do zarobków bilety były dwa-trzy razy droższe i nie było problemu. Malkontenci zawsze wszystko będą tłumaczyć cenami. Tym czasem, jest to wina, całkowitej zmiany kursu jak chodzi o rozrywkę. Kiedyś, aby zobaczyć coś ciekawego, trzeba było się wysilić i pojechać gdzieś, czy też iść na targi. Dziś uruchamia siętablet czy telefon komórkowy. Z drugiej strony zbiorniki na targach wyglądają coraz lepiej, coraz więcej wystawców przywozi gotowe zbiorniki i to procentuje. Z drugiej strony, targi które mają kilkadziesiąt tysięcy odwiedzających trudno nazwać umieraniem. RE: Salon Zoologiczny AQUA&ZOO 22-23 października 2016r - Ciupakus - 25-10-2016 22:40 Frekwencja jest taka ,bo są 3 czy 4 w 1 (PGA nie liczę). |