Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
[80l] moje maleństwo - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Wątek: [80l] moje maleństwo (/showthread.php?tid=7888)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: [80l] moje maleństwo - ladynaf - 09-06-2016 05:56

(08-06-2016 23:24 )Ciupakus napisał(a):  Hm borelli wybił proporczykowce? Jakim cudem -przecież one większe od niego.
Mloda parka byla, samiec byl wielkości neona czerwonego..

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

RE: [80l] moje maleństwo - Ciupakus - 09-06-2016 09:22

Chyba że ,bo miałem te proporczykowce wyrośniete i borelli nawet dorosły nie miałby szans z nimi - wychodzi,że mały litraż lub za mało kryjówek na takie połączenie.

RE: [80l] moje maleństwo - fazi_poz - 09-06-2016 14:26

Litraż wydaje się być ok.
Gorzej jest z aranżem. Jeden korzeń na środku samiec traktuje jak swój rewir w całości. Pozostałe ryby nie mają gdzie się schować, bo koleś cały czas patroluje swoje włości. Zakładam, że tak jest na podstawie swoich obserwacji. Gdyby tutaj były dwa korzenie na dwóch bokach raczej byłoby inaczej, gdyż dominant obrałby za rewir jeden z korzeni a przy drugim pływał by dużo rzadziej Icon_arrow pozostałe ryby miałyby łatwiej się ukryć i zniknąć mu z oczu.

RE: [80l] moje maleństwo - ladynaf - 09-06-2016 14:52

(09-06-2016 14:26 )fazi_poz napisał(a):  Litraż wydaje się być ok.
Gorzej jest z aranżem. Jeden korzeń na środku samiec traktuje jak swój rewir w całości. Pozostałe ryby nie mają gdzie się schować, bo koleś cały czas patroluje swoje włości. Zakładam, że tak jest na podstawie swoich obserwacji. Gdyby tutaj były dwa korzenie na dwóch bokach raczej byłoby inaczej, gdyż dominant obrałby za rewir jeden z korzeni a przy drugim pływał by dużo rzadziej Icon_arrow pozostałe ryby miałyby łatwiej się ukryć i zniknąć mu z oczu.
Wiesz że aranżu nie zmienie Wink
Bedzie 1 samiec + 2 samice, otoski i te kiryski co sie ostały.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

RE: [80l] moje maleństwo - fazi_poz - 09-06-2016 16:07

Nie pisałem byś zmieniała Wink
Opisałem tylko swój pogląd na sytuację, która miała miejsce Wink

RE: [80l] moje maleństwo - ladynaf - 09-08-2016 18:10

Coś się ostatnimi czasy z aparatem nie lubię (on ze mną stanowczo nie współpracuje). A zdjęcia trzeba wrzucić..

[Obrazek: DSCF1138.jpg]

RE: [80l] moje maleństwo - ladynaf - 23-01-2017 14:27

Akwarium nie istnieje - jest nowe większe Wink