edison ogólniak 126 l. - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: edison ogólniak 126 l. (/showthread.php?tid=1369) |
RE: edison ogólniak 126 l. - edison - 31-05-2012 23:10 Z pyłem na szybie w sumie doszyć szybko sobie poradziłem poprzez wstrzymanie micro przez tydzień a następny tydzień pół dawki i później już norma jak wynika z etykiety Profito, Ferro odstawiłem całkowicie. Dawki makro podwoiłem przez te 2 tygodnie. W tej chwili pyłu już nie ma a jego życie powoli przechodzi do historii, na jego miejsce stanie 250l. ale to w innym wątku. RE: edison ogólniak 126 l. - edison - 23-06-2012 20:44 aktualizacja: Ku mojemu zdziwieniu zgniły wszystkie łodygi przy podłożu ludwigi ale uciołem i posadziłem na nowo, matczyna łodyga miała już dość bo pewnie skłądniki odżywcze w ziemi się skończyły. [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] RE: edison ogólniak 126 l. - adrian126 - 24-06-2012 07:02 OMG jakie cudo. RE: edison ogólniak 126 l. - alarmowiec - 01-07-2012 23:39 Mógłbym się czepiać wielu rzeczy .... ale widzę postęp więc na tym poprzestanę RE: edison ogólniak 126 l. - edison - 16-08-2012 23:35 Dziś akwarium przestało istnieć,2 tygodnie bez przycinki i ostatnie foto. [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Po rozebraniu podłoża - ziemia ogrodowa/siatka(oczka 0,5cm/0,5cm)/żwirek potwierdziła się teoria że siatka jest przeszkodą właściwie dość znaczącą w rozwój korzeni. Rośliny o małym systemie korzennym nie poradziły sobie z siatką i nie przebiły się w dół nawet przez takie duże oczka płożąc swoje korzenie równo z siatką. Rośliny o dużym systemie korzennym typu zwartka/kryptokoryna/sagitaria/żabienica poradziły sobie już nieźle. O problemie sadzenia i wyciągania roślin już nie wspominam U mnie występowało okresowo gnicie łodyg w podłożu,więc tu też winę zganiam na siatkę. |