Dobór oświetlenia, i inne. Jakie? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Dobór oświetlenia, i inne. Jakie? (/showthread.php?tid=464) |
- Biter - 03-02-2011 22:10 no jest szkiełko pancerne, trzeba przyznać - firstmate - 03-02-2011 22:21 Pojechalem to fakt i bedzie pancerne to tez fakt, kleje w sobote a wszystko jak poskladam pokaze w zakladce "pokaz swoj zbiornik" Chyba bede musial zastosowac belke.....hmmm RE: Dobór oświetlenia, i inne. Jakie? - BAchus85 - 22-06-2012 10:53 hej, po wielu latach wróciłem do hobby. Potrzebuję pomocy przy doborze mocy i rodzaju światła. wymiary szkła 100x40x45 (dxsxw). moim celem jest założenie akwarium w typie holenderskim. nie mam pojęcia jakiego typu oświetlenia użyć. zastanawiam się nad LED lub nad świetlówkami. co lepsze jak dobrać moc w watach (na świetlówki i na LED) nie stosuję pokrywy, akwarium będzie przykryte szkłem i światło będzie wisiało nad akw. |