Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
"Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Sklepy zoologiczne (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Dział: Opinie o wielkopolskich sklepach akwarystycznych (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Wątek: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo (/showthread.php?tid=140)

Strony: 1 2 3 4

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Andrzej32 - 18-05-2014 22:20

2 tygonie temu wybrałem się tam w niedziele na większe zakupy. jakoś nikt się nie kwapił by mi pomóc w wyborze towaru. właściciel to masakra gość. siedział w fotelu i nie chciało mu się nic. jego żona trochę więcej się wysilała ale sama wiedze ma niewielką. a pracownica to chyba za kare tam pracuje bo odzywki jej pozostawię bez komentarza.juz tam więcej nie pojade chociaż wybór towaru mają naprawdę sport. zresztą kilku klientów tez wyszło z tego sklepu po prostu wkurzonych. sam pracuje w handlu i gdybym tak traktował klienta to już dawno na bezrobociu bum był.

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - trofek1 - 18-05-2014 22:42

jeżeli ktoś idzie do sklepu i niewie co kupić to pyta chyba,że lubi żeby mu nadskakiwać; robię zakupy w bajciku od samego jego początku i na dzień dzisiejszy to jedyny sklep w poznaniu i okolicach z tak dużym wyborem ryb, super cenami na sprzęt zwłaszcza aquela; a co do znajomości tematu to mogę zapewnić, że właściciel zna się na tym co robi i akwarystyce tylko trzeba zapytać,; co do pań z obsługi całkowicie normalne i sympatyczne co nie zawsze jest regułą w innych sklepach

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - maslo_82 - 03-01-2015 23:03

To dla tych co jeszcze w Bajciku nie byli. Wszystko co trzeba wiedzieć na temat tego sklepu, zdjęcie dokładnie pokazuje, co ten sklep jest wart i co warta jest obsługa tego sklepu. Żeby nie było, ten Flowerhorn w tym akwarium jest już rok !!!

Dla niezorientowanych, ta ryba dorasta do 25-30cm i wymaga akwarium 250-300L

FOTO z Bajcika

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - harek - 03-01-2015 23:18

An error occurred while processing your request.
Reference #50.9a88545a.1420319863.4f00ff2

ale wiem, byłem widziałem i mimo ze foto nie hasa wiem o co chodzi

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Banano89 - 04-01-2015 12:19

Dużo ponad rok i sporo jest wyrośnięta. Oczywiście na sprzedaż. Mnie tylko zastawia,mają przecież telefony podane,odpisują na maile, bywamy osobiście-może warto zwrócić uwagę i poczekać na reakcję ? I dopiero napisać opinię?

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - harek - 11-01-2015 11:30

Jeżeli komukolwiek przyjdzie do głowy aby kupować tam ryby to no nie się migiem rozmyśla !

PRZEŻYWALNOŚĆ NA POZIOMIE 25%, OBSŁUGA WYKONUJE POLECENIA, SAMA OD SIEBIE NIE WIE ABSOLUTNIE NIC.

Zakupiłem wczoraj 16 szt MACULATY, po 30 min w worku, W CIEPŁYM SAMOCHODZIE - 3 padły, przy aklimatyzacji w domu kolejne 3, a do rana przeżyły ZALEDWIE 4 SZTUKI !!!!

OSTATNI RAZ ZAKUPIŁEM COKOLWIEK W TYM SKLEPIE, PRZESTRZEGAM INNYCH

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Kamikaze14 - 11-01-2015 11:50

harek napisał(a):OSTATNI RAZ ZAKUPIŁEM COKOLWIEK W TYM SKLEPIE, PRZESTRZEGAM INNYCH
Wiele razy już pisałem, że mają tam chore, słabe ryby. Co do obsługi to panie miłe, ale nie mają zielonego pojęcia o akwarystyce nawet w stopniu absolutnie minimalnym, w szczególności starsza przemiła pani prezes. Jak się stoi z boku i słucha jakie farmazony nawijają klientowi na uszy to człowiek nie wie czy się śmiać czy płakać.
Harek, dlaczego nie kupowałeś w Czerwonej Torebce ???

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - harek - 11-01-2015 12:03

Kamikaze14 napisał(a):Jak się stoi z boku i słucha jakie farmazony nawijają klientowi na uszy to człowiek nie wie czy się śmiać czy płakać.
dokładnie, wczoraj myślałem że padnę jak słuchałem tych wywodów stojąc z boku...
Kamikaze14 napisał(a):Harek, dlaczego nie kupowałeś w Czerwonej Torebce ???
nigdy tam nic nie kupiłem poza RO. Wszystkie ryby kupuje zawsze u jednego sprzedawcy i owszem zdarzyło się ze coś padło ale to były pojedyncze przypadki.
Zaryzykowałem w bajciku i skończyło się tak ja można się było tego spodziewać. Więcej tego błędu nie zrobię.

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Searcher - 11-01-2015 14:50

Ja to tylko kulorzęska przywiozłem stamtąd. Ryby w ten sam dzień przyjechały do sklepu, wiec moze juz go miały, albo osłabienie transportem wyszło. Ale choroba nie przeszła na resztę populacji i szybko ją wyleczyłem. Bez strat.

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Banano89 - 11-01-2015 21:49

Podupada bajcik widać to. Albo im się odechciało zupełnie. Ostatnio taka sytuacja ,pytam przez tel czy mają filtr i wkłady które mnie interesują,koleś idzie sprawdzić i zapewnia że tak są. Przyjeżdzam na drugi dzień ,nic z kilku rzeczy o które pytałem a zapewniano mnie że na pewno są nie było. Z jednej strony rozumiem-klient przyjedzie to z pustymi rękami raczej nie wyjdzie. Znajomi byli ostatnio też to zdechłe chomiki w klatce mieli,na stronie piszą że nie przyjmują od nikogo ryb a przy kasie brali zwykłe słoje z rybami i krewetkami od jakiegoś gościa.

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - alarmowiec - 12-01-2015 00:38

Co się dziwicie. Mają tam wędkarski więc akwarystykę maja tylko bo mają bo zysku z akwarystyki nie da się porównać do wędkarskiego. No ale zawsze można kupić na allegro Smile

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - kapuczino - 10-03-2015 23:59

Flowerhorn i bojownik - bajcikowe "pupile"...

[Obrazek: bajcik1_zpsjnmm8j0k.jpg]

[Obrazek: bajcik2_zpsxfzv7otn.jpg]

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - Banano89 - 11-03-2015 15:44

Jak te mniejsze kule 2,5 litra mają ciągle w sprzedaży za 76zł... Smile ta pięlęgnica to juz parę lat tam siedzi-chyba. Może by pogadać ze sprzedawcą ?

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - kapuczino - 16-03-2015 15:44

Tydzień temu do Bajcika poszedł mail:
Cytat:Dzień doobry.
Dlaczego trzymają Państwo tę wielką pielęgnicę flowerhorn w tak małym zbiorniku? Przecież to gorsze, niż bojowniki w kubkach...
Smutne to i nie świadczy to dobrze o Waszym sklepie.
Pozdrawiam...

Po tygodniu przyszła odpowiedź.
Właściciel potwierdził, że jest to oficjalne stanowisko sklepu i wyraził zgodę na jej publikację na forum.
Oto ona:
Cytat:Bez przesady - akwarium ma pojemność 60 litrów i bardzo wydajny biologiczny filtr, rybka ma 15cm to daje na 1cm ryby 4 litry wody - wynika z tego, że akwarium jest 2x większe niż potrzeba, zresztą o tym, że nie jest jej źle świadczy jej kondycja, rozwój i ubarwienie. Zanim niesłusznie zacznie się pani użalać nad losem naszej rybki proszę zobaczyć jak powszechnie jest trzymana ta ryba w swojej ojczyźnie - przecież jest to hybryda stworzona na potrzeby akwarystyki, ryba która nie wymaga przestrzeni do pływania.
Pozdrawiam
Paweł Wojciechowski

RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo - edison - 16-03-2015 16:31

Z tym że brnąć dalej tym przelicznikiem 15szt. 1cm ryb wydala tyle kupy w miesiąc co ten potwór na jeden raz. Dalej ,małe rybki miały by juź gdzie pływać i wyglądało by to naturalnie i tak zostanie wiele wolnej przestrzeni. A wieloryb nawet ma ciężko aby zawrócić nie mówiac nic o wystroju.
Co do tekstu właściciela nie będę się odnosił bo w tej sprawie pewnie za duźo sie nie zmieni a my wiemy swoje.