korzeń sosny bagiennej ????? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: korzeń sosny bagiennej ????? (/showthread.php?tid=7835) Strony: 1 2 |
RE: korzeń sosny bagiennej ????? - przemek11 - 27-02-2015 17:44 Jednak się poddałem i zrezygnowałem z tego korzenia . Wyglądał zaje... ale śmierdział żywicą i nie chciałem rezykować. RE: korzeń sosny bagiennej ????? - Tomasz - 27-02-2015 18:30 Bo nie potrzebnie gotowałeś RE: korzeń sosny bagiennej ????? - przemek11 - 28-02-2015 14:43 Wcześniej też śmierdział i to mocno , nie chcę ryzykować. RE: korzeń sosny bagiennej ????? - Elfir - 16-03-2015 11:39 Tak swoją drogą nie ma takiego gatunku jak "sosna bagienna". Sosnowe bory bagienne w PL tworzy sosna pospolita. Taka, jaka rośnie w każdym innym lesie. Prawdopodobnie to korzenie po prostu wydobyte z torfowisk i osuszanych bagien. Ale nie jakiś nowy, wyjątkowy gatunek. Innymi słowy to bełkot marketingowy. |