Nietypowy stolik pod akwarium - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +---- Dział: DIY (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: Nietypowy stolik pod akwarium (/showthread.php?tid=6985) Strony: 1 2 |
RE: Nietypowy stolik pod akwarium - matoole - 21-10-2014 20:57 Wybierz Polskę. W swoich akwariach mam Aquaele (co prawda wewnętrzne) i są rewelacyjne ,znajomi jadą też na filtrach tej firmy (tu już zewnętrzne) i są bardzo zadowoleni .Eheim jest ok ,ale mam wrażenie ,ze zbyt często jest przeceniany ,a polski produkt niedoceniony- przykład Aquael Turbo vs Eheim Biopower Aquael Pat vs Eheim pick-up ,Eheim aquaball W tych dwóch przypadkach-bo te filtry miałem/mam- uważam ,że Aquael bije Eheima na głowę.Nie wypowiem się o zewnętrznych ,ale skoro wewnętrzne mają tak wysoki stosunek jakości do ceny to nawet bym się nie zastanawiał. W akwarystyce siedzę od niedawna ,ale zauważyłem ,że dobre produkty polskie (nie tylko w akwarystyce) są słabo promowane przez konsumentów.Dla mnie takim sztandarowym przykładem jest grzałka Skalar, która miażdży konkurencje RE: Nietypowy stolik pod akwarium - CooLBaRT - 21-10-2014 23:02 I jeszcze jedno pytanie o wodę, ma zamontowane na wejściu filtry i zmiękczacz wody. Czy lepiej lać taką wodę czy jednak bezpośrednio z wodociągu - wodę ogrodową mam bez wspierana urządzeń uzdatniających? RE: Nietypowy stolik pod akwarium - fazi_poz - 22-10-2014 06:29 Zależy od obsady jaką planujesz. Dobierz wodę pod rybki w zbiorniku. RE: Nietypowy stolik pod akwarium - Mikołaj - 22-10-2014 20:42 dobrze by wiedzieć jakie woda ma parametry RE: Nietypowy stolik pod akwarium - Banano89 - 22-10-2014 21:23 To bez znaczenia. Większość ryb z zoologa jest chowana od narybku w wodzie odstanej kranowej od pokoleń i w takiej czują się najlepiej. Możesz też bawić się w jakąś specjalną wodę tylko przyzwyczajać trzeba będzie stopniowo. |