Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
495 z Altumami i nie tylko - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Wątek: 495 z Altumami i nie tylko (/showthread.php?tid=590)

Strony: 1 2 3

RE: 495 z Altumami i nie tylko - yarecki_61 - 08-03-2011 14:06

:szok:zajebiste szkło i tyle

RE: 495 z Altumami i nie tylko - egzepoznan - 08-03-2011 15:03

Świetne Altumy Smile

RE: 495 z Altumami i nie tylko - czarex - 08-03-2011 15:54

a mi się nie podoba....
nie mam na takie duże miejsca póki co Tongue
śliczności Smile akwarium śliczności i żyjątka śliczności Smile Altumy jakie dumne Smile
rewelacja! pogratulować i pozazdrościć Smile

RE: 495 z Altumami i nie tylko - thebandit - 08-03-2011 17:18

no piękne, piękne Clapping strasznie to wszystko się rozrosło i flora i fauna! jest bardzo klimatyczne! i tak jak piszą przedmówcy - TV nie potrzebne w domu Wink
a co do foto to chyba Konrad był u Ciebie bo bardzo dobre ujęcia ;P
POZDRAWIAM

RE: 495 z Altumami i nie tylko - MOD - 08-03-2011 18:32

(08-03-2011 13:35 )ivan23 napisał(a):  To sto razy lepsze niż kino domowe Wink

Szacun Robercik Thumbsup

Jeśli kiedyś w moim domu stanie coś takiego to kino domowe wyp.....ę
przez balkon.

mega szacun

RE: 495 z Altumami i nie tylko - Jacek - 08-03-2011 18:47

Chętnie bym również zobaczył na żywo ,bo przez kilka lat posiadałem żaglowca wysokiego Smile

RE: 495 z Altumami i nie tylko - invincible - 08-03-2011 21:32

(08-03-2011 12:40 )alarmowiec napisał(a):  
(08-03-2011 08:36 )invincible napisał(a):  ph 6,0-6,2 pozdrawiamBiggrin

To przy jakiej twardości węglanowej . Sorki nie doczytałem . TW = 3 czyli masz Ph kontroler . Uzyskujesz to z RO ?

Może to dziwne ale nie używam RO, stosuje wkłady na tww zooleka , podwójną dawkę jbl tormec activ,no i CO2 pozdrawiam:yes:

RE: 495 z Altumami i nie tylko - Kondziu - 08-03-2011 23:06

Dobry wszystkim Smile
Faktycznie baniak powala na wejściu swoim rozmiarem i tym ciepłem jakie oddaje do otoczenia, chodź wcześniej gdy było 30 st. Robert miał w mieszkaniu tropikiWink
Ok, gdy już się wstanie po wejściu, wypada przyjrzeć się szczegółom i tu znowu lądujemy na glebie. Pierwsze co mnie zaskoczyło przy tej aranżacji to ta głębia, która i tak przez tło 3D jest mocno ograniczona, a to za sprawą rozsądnie i oszczędnie posadzonym wodorostom. Tak sobie myślałem przed ujrzeniem baniaka, że 9 Altumów w niecałych 500 litrach to trochę ciasno i tu znowu realia zaskakują, ryby zachowują się naturalnie, widać dominacje samca alfa i swobodny ruchu reszty ławicy. Wcześniej dla mnie Hemiodopsis wyglądały jak przerośnięte hokejówki, ale mimo swoich rozmiarów całe stado idealnie komponuje się z resztą obsady. Generalnie w baniaku nie ma miejsca na przesadę i tu chylę czoła. Kurka Robert, nawet nie przesadziłeś z herbacianym kolorem wody!Smile A i taki smaczek, kiryski wyglądają na na tak szczęśliwe jak dzieciaki w piaskownicy, kirtają się pod liśćmi dębu jednocześnie zaciekawione tym co się dzieje wokół. Z mojej strony to chyba tyle, pozostaje mi westchnąć i wziąć się do roboty...Wink
Pozdrawiam.

RE: 495 z Altumami i nie tylko - alarmowiec - 09-03-2011 01:29

(08-03-2011 21:32 )invincible napisał(a):  Może to dziwne ale nie używam RO, stosuje wkłady na tww zooleka , podwójną dawkę jbl tormec activ,no i CO2 pozdrawiam:yes:

Hm nie wiedziałem ale tak podejrzewałem i dlatego zadałem to pytanie Smile . Przy widocznej staranności oddania natury coś mi mówiło że zmieniasz parametry wody również w sposób naturalny . Miałem tylko wątpliwości bo również dość znacznie obniżyła się twardość ogólna . Faktem jest że chętnie obejrzałbym ten zbiornik w realu ale całego forum nie dasz rady przyjąć niestety Smile
(08-03-2011 23:06 )Kondziu napisał(a):  Dobry wszystkim Smile

No witamy kolegę . Chyba dobił do naszego grona następny doświadczony akwarysta . Serdecznie zapraszamy do czynnego udziału na forum i jeśli dasz radę zapraszamy na cotygodniowe spotkania w Centrum Handlowym Malta .

RE: 495 z Altumami i nie tylko - invincible - 09-03-2011 09:43

No to możesz czuc się zaproszonym Biggrin

Kondziu wielkie dzięki za pstrykanie zdjątek i stracony przy nich czasNotworthyNotworthyNotworthyNotworthy

RE: 495 z Altumami i nie tylko - thebandit - 09-03-2011 16:43

tak myślałem że to Kondziu pstrykał :thumbup:

POZDRAWIAM KONDZIU Aloha

RE: 495 z Altumami i nie tylko - zmudzio - 11-03-2011 00:19

Witam !!!
Zbiornik pierwsza klasa !Thumbsup Zgadzam się że pomimo ładnych zdjęć , akwarium na żywo wygląda o niebo lepiej !!! Jedyne co ja bym zmienił w przyszłości to podwyższyłbym zbiornik do 70 cm na wysokości , ale z tego co wiem to takie są założenia na przyszłość Wink:thumbup:
Wielki szacunek za utrzymanie tak klarownej wody pomimo tła wewnętrznego Thumbsup - ja niestety zawsze miałem z tym problem Blush
Pozdrawiam serdecznie

RE: 495 z Altumami i nie tylko - Kondziu - 14-03-2011 16:40

(09-03-2011 01:29 )alarmowiec napisał(a):  No witamy kolegę . Chyba dobił do naszego grona następny doświadczony akwarysta . Serdecznie zapraszamy do czynnego udziału na forum i jeśli dasz radę zapraszamy na cotygodniowe spotkania w Centrum Handlowym Malta .

Dzięki za zaproszenie, skorzystam na bankSmile

RE: 495 z Altumami i nie tylko - pits1988 - 27-05-2011 17:26

Akwa - I klasa - nic dodać nic ująć. Chciałbym sprawić cudeńko sobie Smile Zdjęcia nie oddają uroku Smile Live live i jeszcze raz live Tongue Smile

RE: 495 z Altumami i nie tylko - trofek - 30-05-2011 17:58

Fajny baniaczek z ciekawą obsadą Thumbsup Bardzo lubię takie klimaty, aranżacja super Clapping W przyszłości możesz mieć tylko małe problemy z A.adonisem, bo "trochę" duży rośnie i jest agresywny dla innych zbrojków i ryb.