Biały nalot na rybach + ocieranie sie ich - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Choroby i leczenie (/forumdisplay.php?fid=43) +--- Wątek: Biały nalot na rybach + ocieranie sie ich (/showthread.php?tid=5852) Strony: 1 2 |
RE: Biały nalot na rybach + ocieranie sie ich - jedi1978 - 22-02-2014 21:46 Temperatura w przedziale 25-26 sie utrzymuję (teraz troszkę podniosłem - 2 ph mam 7,5 od początku podmiany robię zawsze takie same - korzystam z jednego pojemnika z którego wlewam odstana wodę ostatnia podmiana (nie licząc wczorajszej - zg. z instrukcja podawania leku) była w zeszły poniedziałek NO2 - wg. paskowego testu w normie dzisiaj zauważyłem, że plamki znikają - no prawie ich nie ma u dwóch osobników u których ją wykryłem. Minusem tego jest śmierć jednej molinezji żaglopłetwej, którą wyłowiłem dzisiaj rano z akwarium. Miała ona uszkodzone skrzela z jednej strony (taka zakupiłem w sklepie w Malcie). Na jej ciele nie widziałem żadnych plamek. |