Azja - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Ryby (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Azja (/showthread.php?tid=5807) Strony: 1 2 |
RE: Azja - Adam - 15-02-2014 21:11 Z atrakcyjnych danio-to polecam choprae. Co do stadnych to jest masa brzanek-ale te zasadniczo lubią chłodniejszą wodę jak gurami no i niektóre gatunki lubią podskubywać. Ciekawe brzanki i nader spokojne-to np. wiśniowe. Ludzie nie wciskajcie na silę wszędzie galaxy, bo ta ryba nie nadaje się do zestawiania z tak dużymi stworami jak gurami a do tego dopiero duże stado byłoby dostrzegalne w dużym zbiorniku pod warunkiem,że nie miały by się gdzie chować, bo jak wiadomo-to ryba wiecznie skrywająca się przed okiem właściciela akwarium no chyba, że się ma gołe szkło. RE: Azja - Tomasz - 15-02-2014 22:20 Panowie szacunek dla waszej wiedzy jest naprawdę imponująca,ale nie da się chyba stworzyć idealnego (naturalnego) biotopu w 500l jedne ryby gryzą jedne ganiają następne są zbyt ruchliwe ale wszystkie są z Azji ,więc jakieś 60% jest za mną , jak nie prze rybie to będzie dobrze .Ogólnie dzisiaj wpuściłem co nie co. RE: Azja - trofek1 - 15-02-2014 22:38 A ja dolożyłbym po prostu danio lamparcie z 30 szt RE: Azja - Adam - 15-02-2014 23:08 Ostatnie 2 pozycję jakie podałem to z ręką na sercu-mogę napisać-nie ganiają i nie gryzą. Jeżeli cokolwiek piszę-to piszę z własnego doświadczenia-nie stosuję wodolejstwa. |