Czarna Folia - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Czarna Folia (/showthread.php?tid=5554) Strony: 1 2 |
RE: Czarna Folia - Edd - 15-04-2014 21:57 Wycięte na wymiar i dopasowane do tylnej szyby. Nie trzeba mocować bo woda to "dopycha" RE: Czarna Folia - alarmowiec - 15-04-2014 22:07 Edd napisał(a):Nie trzeba mocować bo woda to "dopycha" A to ciekawe mógłbyś opisać w jaki sposób bo w/g mnie może i ta konstrukcja trzyma się tylnej szyby ale na pewno nie dzięki naciskowi wody który jest zerowy chyba że zrobiłeś ta przegrodę tak doskonale że jest wodoszczelna RE: Czarna Folia - Edd - 15-04-2014 22:15 Jak mam to opisać ? Zapraszam do mnie, wpadnij i sam się przekonasz. RE: Czarna Folia - alarmowiec - 15-04-2014 22:18 Jeśli tylna szyba jest sucha od wewnątrz to masz racje ale jeśli nie to jej nie masz RE: Czarna Folia - Edd - 15-04-2014 22:25 Tutaj nie ma sensu dochodzić do tego kto ma rację - ważne, że się trzyma i jest dobry efekt. Ale faktycznie ważne jest aby ładnie wpasować tak aby pcv mieściło się między silikonem na rantach. Przytrzymuje też na pewno ( przynajmniej u mnie) warstwa piasku od dołu. RE: Czarna Folia - jedi1978 - 15-04-2014 23:17 Myślałem, że masz to na zewnątrz akwarium :-) RE: Czarna Folia - alarmowiec - 15-04-2014 23:42 Edd napisał(a):Ale faktycznie ważne jest aby ładnie wpasować tak aby pcv mieściło się między silikonem na rantach. Przytrzymuje też na pewno ( przynajmniej u mnie) warstwa piasku od dołu. Tak jest to bardzo ważne ponieważ inaczej mogą dostać się za niego ryby i już tam zostać. Warstwa piasku jak najbardziej dociska |