Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Spotkanie 16.02.2011 - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Nasze środowe spotkania (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Spotkanie 16.02.2011 (/showthread.php?tid=517)

Strony: 1 2 3

- Biter - 15-02-2011 17:20

MrFish napisał(a):Hej, jestem nowy jak widać Biggrin Nie wiem jeszcze na pewno, ale raczej zjawię się jutro . Jeżeli mnie nie będzie, przyjde za tydzień. Pytanko : ktoś by mi na takim spotkaniu troche podpowiedzial jak najlepiej zaczac, tak indywidualnie ? ( na razie w fazie ..yyyy.... wyboru akwa :mrgreen: .

Najlepiej zacząć od browara Wink

A tak poważniej nie pytaj na spotkaniu Alarma, bo przydługi wykład z instrukcją dozowania soli włącznie (bez możliwości przerwania) masz gwarantowany Wink

- SzymonPieta97 - 15-02-2011 19:02

Witam ! Jako że nie jestem pełnoletni to wogóle czy moja obecność będzie mile widziana ? Ale zjawię się napewno bo muszę przekazać krewety Svenji .

- Stiep - 15-02-2011 19:15

Zapraszamy, nie będziesz jedynym nieletnim. Kolejny kreweciarz jest bardzo mile widziany.

Ja też się raczej pojawię.

- SzymonPieta97 - 15-02-2011 19:21

W takim razie mam prośbę o kilka świderków jakby ktoś był tak miły i użyczył paru . Sam przyniosę trochę Erect mossu z przycinki .

- alarmowiec - 15-02-2011 19:43

Biter napisał(a):A tak poważniej nie pytaj na spotkaniu Alarma, bo przydługi wykład z instrukcją dozowania soli włącznie (bez możliwości przerwania) masz gwarantowany Wink

Ciągle mi przerywacie a tak wogóle to nie pamiętam zebyś kiedykolwiek cos słuchal z tego co mówie więc skąd te wnioski Smile

- Hallam - 15-02-2011 20:50

Też myślę żeby przyjść, sesja i studia dały załapać drugi oddech Smile Planuję na dniach odpalić moją 200'tke i wszem i wobec zgłaszam się z zapytaniem o 'nadmiarowe' gatunki roślin Wink

W obsadzie planuję takie gatunki jak:

Rotale
Hemianthus'y
Cabomby
Eleocharisy
Mchy
Limnophilia Aromatica

Jeśli ktoś z Poznania i okolic ma w nadmiarze takie gatunki jak te wymienione (inne też przydadzą się na początek)- bardzo chętnie je przygarnę za opłatą lub bez Biggrin Smile

Chciałbym też jutro pogadać o montażu CO2 bo mam problemy z reduktorem i nie wiem czy nie będzie potrzebny do tego zaworek precyzyjny. Jeśli macie takowy na stanie to chętnie go odkupię Smile

Pozdrawiam i do zobaczenia Wink

- rafknaf - 15-02-2011 20:51

SzymonPieta97, a nie Masz czasem za dużo krewetek ?

- Jordan68 - 15-02-2011 21:55

Postaram się przyjść Smile Wiadomo na kiedy będą koszulki? Wink

- Biter - 15-02-2011 22:36

alarmowiec napisał(a):Ciągle mi przerywacie a tak wogóle to nie pamiętam zebyś kiedykolwiek cos słuchal z tego co mówie więc skąd te wnioski Smile

... ze zwykłej prowokacyjnej złośliwości - a tak naprawdę to miało wskazać że ma iśc prosto do Ciebie ;P

Ivan coś przestał ostatnio sie udzielać to trzeba lukę wypełniać Wink

- Svenja - 15-02-2011 23:01

fajnie ze będą nowi Smile

szymon dziekuje bardzo Smile

- alarmowiec - 15-02-2011 23:33

Ivan i tak na spotkaniach tylko słuchał i to raczej w tej wyalienowanej części Forum no chyba że Svenja się pojawiała to sie bardzo rozmowny robiL . Ale fakt jak nam ivanka brakuje dobrze ze choć Mystik dorównuje kroku Smile

- DUANDR - 15-02-2011 23:36

Ma ktoś może nadmiar pokrzywy? Bo niestety nie uwzględniłem apetytów nienażartych stworów.

- alarmowiec - 16-02-2011 00:09

Jak znajdę to przyniosę bo zupełnie nie pamiętam ci się z nią stało w czasie przeprowadzki

- Elfir - 16-02-2011 03:04

MrFish napisał(a):Hej, jestem nowy jak widać Biggrin Pytanko : ktoś by mi na takim spotkaniu troche podpowiedzial jak najlepiej zaczac, tak indywidualnie ? ( na razie w fazie ..yyyy.... wyboru akwa :mrgreen: .

Pod żadnym pozorem nie pytaj alarma, bo się zniechęcisz do akwarystyki Biggrin

Ale na pewno przemyśl sobie takie pytania jak:

- ile mam kasy?
- co mi się podoba (tylko ryby, ryby i rośliny, małe ryby, duże ryby, krewetki)
- na jak duże akwarium mam miejsce w domu?
- ile mam czasu na pielęgnację?

Będzie nam wówczas łatwiej coś konkretnego doradzić.

- Yacek - 16-02-2011 11:40

Ja również postaram się przyjść. Wezmę ze sobą trochę subwassertangu jeżeli ktoś reflektuje.