Glony w akwarium - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: Glony w akwarium (/showthread.php?tid=369) Strony: 1 2 |
- Siwy1973 - 06-02-2011 23:33 Jordan68 napisał(a):Wnętrza akwarium w ogóle nie było widać bo wszystkie szyby były pokryte zielenicami, a dolne i górne partie są zaatakowane przez okrzemki. Wszystkie rośliny zlepiły mi się w jedną piękną kupę a dno jest pokryte centymetrową warstwą zielenic.zielenice w tydzień i to 1cm??? czy to na bank zielenice??? też tak chcę w mojej tandze - Jordan68 - 06-02-2011 23:41 Ich już było wcześniej trochę, a teraz przybyło do 1cm. Wbijaj do mnie ;p Z chęcią bym ci oddał wszystko co mam. - Anonymous - 07-02-2011 00:07 Jordan68 napisał(a):Ich już było wcześniej trochę, a teraz przybyło do 1cm. Wbijaj do mnie ;p Z chęcią bym ci oddał wszystko co mam.MAtko, Jordi, co Ty masz tam w tej wodzie? Procedura normalna. Zaciemnienie, brak nawożenia, posadzenie tego co szybko rośnie, czyszczenie szyb, wyciąganie nitek ręcznie, podmiany wody i krewetki Amano. I po 3 tygodniach wyjdziesz z tego - Lermi - 08-02-2011 09:00 Amanki trzymają w ryzach moje zielenice wyłażące spod podłoża. Naprawdę polecam krewecie na glony wszelakie. - Anonymous - 10-02-2011 19:01 napadywacz napisał(a):Mystik Dżordi ma prawie 2W na litr ot i wszystkoAha. No to wszystko jasne Czyli robi restart i zaczyna wszystko od początku :/ - Codranger - 13-02-2011 17:04 Jordi ma 1W na l ;] tak jak i ja... Ja zostawiłem 5 baniaków pod opieką rodzinki... w 112l wyłączyli CO2 więc troszkę glonów wyskoczyło, ale nie jest źle ;D Za to raczkarium zamieniło się w planetę glonów - do restartu - Jordan68 - 13-02-2011 18:20 No właśnie napad! Ja mam 1 ;P Miałem kiedyś Cię poprawić ale zapomniałem. Czyli musimy Wojtek wyciągnąć wniosek. Nie zostawiamy akwa pod opieką rodziców :/ |