![]() |
pierwsze 112 l. :) - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: pierwsze 112 l. :) (/showthread.php?tid=348) Strony: 1 2 |
- dolichopterus - 02-01-2011 23:14 Osobiście polecał bym ci zostawić to co masz.A jeśli już koniecznie chcesz zmienić obsade to 20 neonów czerwonych i około 8 - 10 rybek dennych czyli pare kirysów i zbrojników. - Jordan68 - 03-01-2011 18:52 Coś mi się zdaje, że Codi swoich simulans nie zamieni na nic innego ;D A kiryski to ma. - Svenja - 03-01-2011 19:44 tak dokladnie to sum rekini ma super 6 wąsów, wiesz co jak i sie uda zrobic im fotke to wrzuce ale juz kilka dni temu to probowałam i nic z tego ![]() ![]() a molinezja Moro to tak moj 6 letni synek ja nazwal i bardzo mi sie spodobalo ![]() a z tym ze Codranger mi tu na siebie uwage zwraca to sie policze na środowym spotkaniu ![]() ![]() ![]() - cavia - 03-01-2011 20:15 Jordan68 napisał(a):Coś mi się zdaje, że Codi swoich simulans nie zamieni na nic innego ;D A kiryski to ma. A mnie się coś zdaje że Doli proponował SVENJI pozostanie przy obsadzie, Tobie Jordan zdaje się że Codiemu ![]() Eh.. Codi nie wiem jak Ty to robisz, że nie prowokujesz a i tak zwracasz uwagę na siebie. Zdradzisz? :hyhy: Svenja, mam nadzieję, że ktoś pomoże Ci wstawić zdjęcia, ja niestety nie mam pojęcia jak to się robi ![]() ![]() - Svenja - 03-01-2011 20:43 no na razie dam sobie spokój z krewetkami i raczkami ![]() ![]() ![]() - Elfir - 04-01-2011 18:53 Póki masz suma, nie masz nawet co marzyć o skorupiakach. - Svenja - 05-02-2011 18:23 Aktualizacja: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - pacmann - 06-02-2011 02:38 ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale co robi ta starożytna Grecja ![]() wiem wiem ..... ![]() czy to czarne dno, to nie jest bazalt czasami? - Lermi - 06-02-2011 10:22 No to na plus można dać rozmieszczenie elementów wystroju. Roślinki rosną ok, nie ma krasnych, nitek, no naprawdę widać, że dbasz o zbiorniczek. Nawet zestawienie hydrocotyle ze świątynią Zeusa daje radę ![]() Jednak.... Natychmiast do zmiany ta totalna zupa rybna. Ja wiem, że ładne i kolorowe i żywe ale naprawdę masz tam tego duuużo. Widzisz, że akwarium Pacmana jest śliczne a jakoś ryby mu się ze zbiornika nie wysypują. Kwestia aranżacji. Niestety trzeba wyrzucić muszlę. W szczególności z taką ilością żywca. Już ją czyściłaś? Zasyfi się nielitościwie. Co do świątynki, to problem jest podobnego typu. Przy podstawie takich dekoracji osadza się dużo mułu. Czyszczenie tego z biegiem czasu będzie katorgą. Uwierz mi, bo też przerabiałam i muszle i świątynki w akwarium. Moja bardziej podpadała pod Atenę. ![]() Mam nadzieję, że będziesz nadal robić duże postępy, bo czekają na Ciebie wielkie litraże. Gdzieś trzeba pomieścić te sumy z sześcioma wąsami ![]() - SzymonPieta97 - 06-02-2011 10:27 Do świątyni Zeusa dodałbym na aut te marine dodatki (muszle) , ale o gustach się oczywiście nie dyskutuje :mrgreen: . - Svenja - 06-02-2011 12:23 przerybienie mam dlatego ze brat jeszcze nie przyszedł po te rybki, no nie chcialam ich trzymac we wiaderku os srody. uznałam ze to bedzie bardziej humanitarne ![]() co do muszli : mi sie tez nie podobaja ![]() ![]() - Anonymous - 06-02-2011 15:22 Svenja: ja sobie myślę, że bardzo masz fajne akwarium i już ![]() I powtózrę, to co piszę od jakiegoś czasu każdemu: Ono ma się podobać TOBIE, a nie nam. Można doradzać w sprawie obsady i ilości ryb. Ale to co włożysz do środka, to jest tylko Twoja sprawa. W pierwszym akwarium miałem plastikowy wrak statku. Do tej pory, kto do mnie przychodzi pyta: a gdzie ten statek? ![]() Nie wątpię też, że za kilka miesięcy zrobisz kilka zmian, jak każdy z nas. W końcu ewolucja musi potrwać. A akwarium, to bardzo miły obiekt, w którym wiele można zmienić. - cavia - 06-02-2011 15:32 Widzę Svenko że popularyzujesz akwarystykę w rodzinie, brawo! a jakie rybki chcesz bratu oddać? - Svenja - 06-02-2011 16:34 cavka moj brat ma akwa jakies 10 lat ale ubogo u niego, dlatego od bruna wzielam wiecej rybek zeby bratu dac, a lepiej miec przerybienie jakis czas niz by rybki mialy we wiaderku tydz pływac |