Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Krewetki do akwarium 54l - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Krewetki do akwarium 54l (/showthread.php?tid=345)

Strony: 1 2

- Elfir - 07-01-2011 01:20

krewetka jak krewetka. Przynajmniej ją widać w akwarium Smile

- dolichopterus - 07-01-2011 02:25

Lermi napisał(a):I nie pływa, ale chodzi po dnie.

Po dnie,roślinach,korzeniach,kamieniach filtrach itd.Czyli trochę powierzchni mają Wink

- kuba - 08-01-2011 23:04

Krewetki już kupione red cherry, oraz 7 neon czerwony , co jeszcze byscie polecali do akwarium 54l do tych neonków i krewetek?

- dolichopterus - 09-01-2011 00:12

A neony to chyba wiem gdzie kupione. Wink

- Biter - 09-01-2011 00:24

7 neonów to trochę za mało, mogą ci sie przy takiej ilości kryć po kątach, z 15 sztuk powinno być moim zdaniem (nie mam doświadczenia z czerwonymi tylko z inessa toteż mogą sie tu nieco zachowania różnić).
Na twoim miejscu bym nic konkretnego teraz nie dokładał (może poza neonami) tylko poczekał, na start nie musisz mieć wszystkiego co możliwe a za jakiś czas "dojrzejesz akwarystycznie" i możliwe ze będziesz chciał coś z czym bieżąca obsada będzie sie kłócić.

p.s. możesz dołożyć np Hellenki Wink

- kuba - 09-01-2011 21:30

dolichopterus napisał(a):A neony to chyba wiem gdzie kupione.
Tak oczywiscie wiadomo gdzie Smile neonki w akwarium czują się świetnie niedługo zawitam po następne sztuki:-), dzisiaj również dostałem kiryski pigmej 4szt chciałbym dokupic jeszcze jednego lubie trzymać rybki niepażyście Smile są może Ciebie w sklepie?

- dolichopterus - 09-01-2011 23:01

Z tym neonem czerwonym to bym tak do końca nie był pewien :?: .Ta rybka przyjechała do mnie jako Paracheirodon simulans.Choć wiem że simulans to nie jest,inessa też nie.A jeśli to jest czerwony to narazie bardzo młody (mały) Wink

[ Dodano: 2011-01-09, 22:03 ]
A Corydoras pygmaeus niestety nie pamiętam czy jeszcze są.Ale jak będę pamiętał to spawdze.

- kuba - 09-01-2011 23:26

dolichopterus napisał(a):Z tym neonem czerwonym to bym tak do końca nie był pewien :?: .Ta rybka przyjechała do mnie jako Paracheirodon simulans.Choć wiem że simulans to nie jest,inessa też nie.A jeśli to jest czerwony to narazie bardzo młody (mały) Wink

[ Dodano: 2011-01-09, 22:03 ]
A Corydoras pygmaeus niestety nie pamiętam czy jeszcze są.Ale jak będę pamiętał to spawdze.
W każdym razie są bardzo ładne te neony mam nadzieje że jeszcze bedą jak przyjade Lol

- dolichopterus - 09-01-2011 23:33

Przynajmniej powinny Wink .Mówią spiesz sie kupować ryby tak szybko odchodzą Lol

- kuba - 10-01-2011 16:16

W dniu dzisiejszym w moim akwarium zamieszkało kolejne 8 neonków czyli razem mam ich 15 Smile , oraz 5 kirysków pigmej wiecej niestety juz nie moge dolożyć rybek mój zbiornik na to nie pozwala Sad