Corydoras sterbai - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Atlas ryb (/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: Corydoras sterbai (/showthread.php?tid=228) Strony: 1 2 |
- Biter - 27-01-2011 21:00 Kolejne sukcesy warte pogratulowania! Fajne maluchy p.s. Tak właściwie ile ty masz tych zbiorników? Bo obserwując kolejne Twoje hodowlane sukcesy mam wrażenie że spoooooro - brunopl - 28-01-2011 20:44 Cytat: AQUA Magazyn nr7 z 1995 roku (lipiec-sierpień)Gratulacje jak możesz to podeślij ten pdf i mam propozycje oddziel samiczkę na 7-10 dni a potem samce dopuść może da więcej młodych - DUANDR - 28-01-2011 20:58 brunopl napisał(a):mam propozycje oddziel samiczkę na 7-10 dni a potem samce dopuśćTak wiem, ale to metoda bardziej dla hurtowników brunopl napisał(a):może da więcej młodychA na moje skromne hobbystyczne potrzeby wystarczy, że z tarła wychowa się kilka sztuk. Z tego odchowało się 32. I tak składają ikrę regularnie co 2-4 tygodnie, by je wszystkie wychowywać musiałbym pójść w specjalizację. - Zielony - 28-01-2011 21:10 Wszystkie 32 sztuki potrzebujesz? :mrgreen: :mrgreen: - DUANDR - 29-01-2011 00:14 Tym razem nie masz szans. Te których nie zostawię są już obiecane. - brunopl - 29-01-2011 17:12 Ale te nie obiecane to jak możesz to ja się pisze na kilka ok (te z następnych wylęgów) [ Dodano: 2011-01-29, 16:15 ] a ja mam w planach rozmnażać pstre,spiże i albimnosy jak co to jesteś pierwszy w zamawianiu - DUANDR - 29-01-2011 17:42 brunopl napisał(a):a ja mam w planach rozmnażać pstre,spiże i albimnosy:spoko: No to do dzieła. Z tego co zdążyłem się zorientować, Ty nie poprzestaniesz na 30 szt. - brunopl - 29-01-2011 18:40 pewnie nie - cavia - 30-01-2011 01:43 Rosną maluszki, gratulacje! życzę dalszych sukcesów - DUANDR - 31-01-2011 23:16 cavia napisał(a):Rosną maluszkiOj rosną. A to jeszcze fotki, tak na szybko. RE: Corydoras sterbai - DUANDR - 12-11-2011 22:35 Cóż... wygląda na to, że cykl się domyka. Maluchy już dorosły. I zaczynają barć się za robienie dzieci. A tutaj coś mniej statycznego. Nie jest to jakaś oskarowa superprodukcja. A w dodatku to mój absolutny debiut filmowy w cyberprzestrzeni, więc liczę na wyrozumiałość. Na jednym ze spotkań WTMA, kolega Grzegorz domagał się rybnego sexu. I dla tego to właśnie Grzegorzowi dedykuję poniższe filmiki, na których widać istną orgię bohaterów tego wątku. Jeszcze kilka informacji dla bardziej zainteresowanych: Z tego konkretnego tarła uzyskałem 83 ziarna ikry (te które udało mi się wypatrzeć). Młoda samica złożyła 15 szt. (pierwsze tarło) Dorosła w pełni dojrzała ponad 140 szt. Niestety część została zjedzona. Taka uwaga praktyczna. Do tarła warto odkładać zestaw 1+2, a nie całe stado. Osobniki biorące czynny udział w tarle są w swego rodzaju seksualnym transie i nie interesują się świeżo złożoną ikrą, natomiast te które nie biorą udziału w tarle są wielkimi amatorami ikry. Mam nadzieję, że się podobało. W ramach kolejnych uzupełnień posta, odsyłam was do bardzo ciekawego filmu z rozwoju ikry. LINK Niestety nie umiem czegoś takiego nakręcić. |