![]() |
Reanimacja akwarium. Rośliny. - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Reanimacja akwarium. Rośliny. (/showthread.php?tid=2243) Strony: 1 2 |
RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - Simon - 24-02-2012 14:07 Ale to jest środek do dezynfekcji narzędzi ![]() RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - Stiep - 24-02-2012 14:25 Ale ma ten sam składnik aktywny co Easy Carbo czyli aldehyd glutarowy. RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - czarex - 24-02-2012 15:23 (24-02-2012 14:07 )Simon napisał(a): Ale to jest środek do dezynfekcji narzędzi no widzisz...a my dezynfekujemy rybki ![]() poczytaj sobie ten watek, który wcześniej linkowałem ![]() RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - Simon - 24-02-2012 15:31 A w jakiej proporcji lejesz? Tak jak EC 1ml/25l wody przy gęsto zarośniętym akwarium?? RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - czarex - 24-02-2012 15:50 Przy gęsto zarośniętym akwarium doszedłem z EC do 6ml/100l a w krewetkarium - też mocno zarośniętym leję 0,5ml/18l dziennie Aldesanu RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - Simon - 24-02-2012 16:08 Ja mam małe akwarium roślinne 20l i tam mam co2 z butli. Rośliny bomblują i rosną w ekspresowym tempie. W 54l akwarium również z gęstą roślinnością i mchami leję 2ml/dobę EC. Rośliny nie bomblują ale ładnie rosną. Butle z co2 muszę przerzucić do 200l akwarium z pielęgnicami bo zachwiały mi się warunki ![]() ![]() RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - Heidelbeere - 25-02-2012 18:06 @czarex Jednorazowego użytku bo wyplukanie go to mission imposible ![]() A zakładać od nowa? Jak najrzadziej. Wszelkie bimbrownie i inne reaktory odpadają z tego względu, że nie zawsze jestem w domu żeby tego dopilnować... A wątek o easy carbo dawno przeczytany ![]() Tak na logikę to ta siatka plastikowa wydaje się ok. Chociaż w moim przypadku nie jest to tak istotne, nie lubię zmian ![]() ![]() Moje rośliny łodygowe nigdy nie zdążyły zapuścić porządnych korzeni zanim nadawały się do wyrzucenia ![]() @alarmowiec podoba mi się pomysł tego torfu z gliną, szczególnie że muszę troche obniżyć ph (w kranie 7,5). Ale jak to się ma do warunków, są stabilne? Bo słyszałam tylko o filtrowaniu przez torf... RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. - alarmowiec - 25-02-2012 19:03 Siatka własnie przy przesa\dzaniu przeszkadza . A co do metody była stosowana przez holendrów w wodzie ich kranowej więc o trochę wyższym Kh podobnym do naszej ale pewnie znacznie zdrowszej ![]() ![]() |