AQUAZOO 19-20 października 2013 - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Zloty, Imprezy, Fotorelacje (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: AQUAZOO 19-20 października 2013 (/showthread.php?tid=4786) |
RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 03-10-2013 08:06 To pojadę w piątek RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 03-10-2013 10:14 Bardzo proszę do końca tego tygodnia ostatecznie podejmować decyzję o uczestnictwie w przygotowaniu targów i przesłać do mnie na PW swoje imię i nazwisko, a jeżeli musicie jechać samochodem to numer rejestracyjny i markę samochodu. Musimy podać te dane aby otrzymać wejściówki. Duże akwaria (20 do dyspozycji, 11 zarezerwowanych): - Asia 1, rośliny własne: Bolbitis heudelotii, anubias; rośliny z vitroplantu: glossostigma, ryby ze sklepu: jeszcze nie wiem, - Mikołaj 1, rośliny z vitroplantu? Alternanthera reinecki, Eleocharis acicularis, Hygrophila corymbosa ‘stricta’, Ludwigia arcuata, Micranthemum umbrosum, Pogostemon erectus, Pogostemon helferi, Proserpinaca palustris, Rotala walichii, Staurogyne repens, ryby: Galaxy i wcieleniem Blue lub axcelerodi bohen21 2, rośliny: ?, ryby: ?, Jacek 1, rośliny: ?, ryby: ?, Edison 1, rośliny: ?, ryby: ?, DarekW 1, rośliny: ?, ryby: ?, Masło 1, rośliny: ?, ryby: ?, Alarmowiec 1, rośliny: ?, ryby: ?, jar300 1, rośliny: ?, ryby: ?, Janusz 1 traszki - egzepoznan Aqua-Nature 1 własne, 90x45x45, rośliny?, obsada: ?, Małe akwaria (6 do dyspozycji, wszystkie zarezerwowane): - brunopl 1- rośliny własne: Glossostigma elatinoides,Echinodorus tenellus,i jakiś mech ale na razie nie wiadomo, krewety CR własne, - brunopl 2-rośliny vitroplant: z tych co będzie, raczki CPO - Arrowb 1, rośliny: ?, ryby własne: Simpsonichthys santanae, - Arrowb 2, rośliny: ?, ryby własne: Chapalichthys pardalis, - Arrowb 3, rośliny: ?, ryby własne: Fundulopanchax sjoestedti "Niger Delta", - Kenny 1, rośliny: ?, ryby własne: Betta splendens, - Edison 1 -43l., podłoże prosoil, światło 2x11w.filtr kaskada, obsada własna; Caridina sp. "Crystal Red, Crystal Black, Crystal Snow White', Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), rośliny własne: anubias nana, Bolbitis heudelotii, Cryptocoryne petchii, Glossostigma elatinoides, Mikrozorium uskrzydlone (Microsorium pteropus), Micranterum umbrosum, Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi - gwiazda wodna, Staurogyne repens, - Edison 2 30l., podłoże prosoil, światło 11w.filtr hamburg, obsada własna: Caridina cf. cantonensis 'Deep Blue Tiger', Red Cherry Neocaridina heteropoda var. red, Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), rośliny własne: anubias nana, Cryptocoryne petchii, Glossostigma elatinoides, Hemianthus micranthemoides (duży heniek), hemianthus callitrichoides cuba ( mały heniek ), Mikrozorium uskrzydlone (Microsorium pteropus), Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi- gwiazda wodna, Staurogyne repens, mchy: Fissidens fontanus– Phoenix Moss, christmas moss, Weeping moss - Edison 3 45l., podłoże prosoil, światło 18w. filtr hamburg, obsada własna: Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), krewetki amano, rośliny własne: microrasbora erythromicron, rasbora axelrodi blue, rasbora brigitte, Cryptocoryne petchii, Glossostigma elatinoides, Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi - gwiazda wodna, Staurogyne repens, mchy -Fissidens fontanus – Phoenix Moss, christmas moss, - Stiep 1 własne, rośliny własne: Utricularia graminifolia, Mini pelia (Riccardia chamedryfolia)?, krewetki własne: Red Cherry, - Stiep 1, własne rośliny własne: Mini pelia (Riccardia chamedryfolia), Anubias barteri var. nana, Aanubias minima "Bonsai", Milimeter Moss, Subwassertang (Lomariopsis lineata), zwierzęta własne: Razbora Borneańska (Boraras Brigittae), Krewetki Sakura, Krewetki Amano, - p4vulon 1 własne nano 5,5L gałęzatka i krewetki Fire Red - spining133 1 własne, rośliny: ?, krewetki red bee & black bee, p4vulon 2 własne, rośliny: ?, ryby: ?, bohen21 1 własne, rośliny: ?, ryby: ?, - Morskie Aqua Medic, wszystko własne Terraria Halinka kilka własne Pomoc Duandr- przygotowanie opisów p4vulon pacmann RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Jorguś - 03-10-2013 10:58 rozmawiałem wczoraj po spotkaniu z edisonem i doszedłem do wniosku, że jeżeli przyda się dodatkowa para rąk do pomocy, to mogą to być moje ręce RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 03-10-2013 12:51 Jorguś oczywiście każda para rąk się przyda, a może też przekonamy do zaaranżowania jakiegoś akwarium. Wyślij mi tylko na PW swoje imię i nazwisko żebym dopisała do listy wejściówek. W kwestii spraw organizacyjnych to sporo pracy porządkowej będzie w środę, ja mam w planach być na targach od samego otwarcia, chyba że się okaże że transport akwariów dotrze później. W sumie w środę będzie najwięcej pracy porządkowej, akwaria będą wymagały sporo sprzątania tak więc należy się wyposażyć w ścierki, gąbki skrobaczki i inny sprzęt do sprzątania. Do płukania żwirku przywieziemy betoniarkę. RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Grabarzemu - 03-10-2013 19:28 Też chętnie pomogę w przygotowaniach RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 04-10-2013 16:12 P I L N E Kto może przyjąć pod swoje świetlówki jakieś rośliny z Vitroplantu. Ponad połowę zostawiłam z Zoogrande, ale nadal mam 14 opakowań. RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - alarmowiec - 05-10-2013 10:27 Co ci zostało . Ja coś mogę przyjąć RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 05-10-2013 17:58 Po 5 opakowań jedno to będzie Lilaeopsis brasilensis, a drugie to chyba Eusteralis stellata (zielone i ma listki jak igiełki). RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - alarmowiec - 05-10-2013 19:34 Ok choć potrzebuję trochę inne ale to już z nimi załatwię RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - bohen21 - 06-10-2013 12:34 opisze swoją kostke którą przyniose na targi Akwarium 43l Opti white (35x35x35) Oświetlenie diy 40W led, 40x1W ledów 6500K Filtracja Aquael fnz 2 Nawożenie co2, nabój Blau 95gr+elektrozawór+ dyfuzor Nag Mini Flora: Eleocharis parvula Lobelia cardinalis Anubias nana Bolbitis heudelotii Hygrophila pinnatifida Ludwigia mini red Cameroon moss Christmas moss Fauna: Microrasbora galaxy Deep blue tiger Sakura Chocko Sakura red otocinclus affinis RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - arrowb - 06-10-2013 12:42 Za to to Cie kiedys zwyzywam Sakura Chocko !!!! Sakura red !!!! RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Asia - 06-10-2013 13:36 To kto weźmie rośliny na odchowanie? Ja już co się dało posadziłam u siebie, ale więcej nie dam rady. RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - Jacek - 07-10-2013 16:12 Asiu ja będę miał: Xiphophorus maculatus Poecilia wingei Corydoras sterbai Corydoras sp. Rośliny jeszcze nie wiem RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - bohen21 - 07-10-2013 17:05 (06-10-2013 12:42 )arrowb napisał(a): Za to to Cie kiedys zwyzywamsakura chocko jest w tym akwa z tigerami ale je słabo widać i na targi nie wiem czy czasami zwykłych sakurek nie wpuszcze żeby cokolwiek plywało RE: AQUAZOO 19-20 października 2013 - spining133 - 09-10-2013 18:13 Będę z trzema zbiornikami 2 * 112 i kostką . |